قبل از اینکه شغلی را به عنوان مهندس تحقیق و توسعه (R&D) دنبال کنید، مهم است که این نقش را خوب بشناسید. دانستن اینکه چه چیزی از نظر وظایف، حقوق متوسط و شرایط خاص شغل باید انتظار داشته باشید، می تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که آیا این حرفه ارزشمند است یا خیر. در این مقاله، نقش یک مهندس تحقیق و توسعه را تعریف می کنیم، توضیح می دهیم که آنها چه کار می کنند، نحوه کار در موقعیت مهندس تحقیق و توسعه را می گوییم و مهارت هایی را که برای تبدیل به یک مهندس تحقیق و توسعه نیاز دارید فهرست میکنیم.
مهندس تحقیق و توسعه کیست؟
یک مهندس تحقیق و توسعه وظایف تحقیق و توسعه را برای شرکت خود انجام می دهد. آنها از نظریه ها، اصول و مدل های تحقیق برای انجام انواع آزمایش ها و فعالیت ها استفاده می کنند. مهندسان R&D نه تنها محصولات جدید ایجاد می کنند، بلکه محصولات موجود شرکت را نیز بازطراحی می نمایند. به طور کلی، هدف آنها بهبود فناوری های فعلی شرکت و توسعه نوآوری ها برای ارتقای جایگاه سازمان در صنعت و بازار است.
یک مهندس تحقیق و توسعه چه می کند؟
وظایف یک مهندس تحقیق و توسعه به صنعتی که در آن کار می کند، محصولاتی که توسعه می دهند و محصولات قبلی فروخته شده توسط شرکت بستگی دارد. با وجود این، آنها وظایف مشترکی دارند که اغلب شامل موارد زیر است:
- طراحی انواع محصولات، ترسیم اسکیس محصول، تعیین ابعاد محصول و ساخت ماکت محصولات پیشنهادی
- توسعه ایده برای محصولات و هدایت توسعه محصول تا به ثمر نشستن
- رهبری تیم های پروژه و مدیریت همه اعضای تیم برای اطمینان از تکمیل پروژه
- ایجاد برنامه های دقیق با تیم های مختلف از جمله تیم های مهندسی و بازاریابی برای مدیریت توسعه و تولید محصول
- انجام تحقیقات بازار برای تعیین انواع محصولاتی که مصرف کنندگان بیشتر خریداری می کنند و ارزیابی عملکرد فعلی بازار یک محصول
- کار در کنار سایر مهندسان و توسعه دهندگان برای شبیه سازی طرح های محصول
- همکاری با بخش بازاریابی برای ایجاد برنامه های فروش برای محصولات آینده شرکت
میانگین حقوق برای مهندسان تحقیق و توسعه
در ایالات متحده آمریکا به طور مثال، مهندسان محقق میانگین حقوق 95540 دلار در سال را دارند. با این حال، حقوق شما در این زمینه ممکن است بسته به سطح تجربه، موقعیت جغرافیایی و کارفرمای خاص شما متفاوت باشد.
چگونه مهندس تحقیق و توسعه شویم؟
مهندسان تحقیق و توسعه به دلیل نیازهای کارفرمایان مختلف دارای سوابق تحصیلی متنوعی هستند. با این حال یک مسیر شغلی کلی وجود دارد که می توانید برای پیشرفت در این حرفه دنبال کنید. این مراحل در ادامه ذکر شده است:
1. کارشناسی ارشد خود را دریافت کنید
همه کارفرمایان از شما نمی خواهند که مدرک لیسانس به عنوان مهندس تحقیق و توسعه داشته باشید. اما اغلب داشتن این مدرک لازم است. کسب مدرک کارشناسی در رشته مهندسی یا یک رشته مرتبط مانند بیوتکنولوژی را مد نظر بگیرید. اگر تصمیم به ادامه تحصیل ندارید، مطمئن شوید که سابقه کاری مرتبط با حوزه مورد نظرتان یا واحد تحقیق و توسعه دارید تا بتوانید تخصص خود را در این زمینه به کارفرما نشان دهید.
2. دوره کارآموزی را به پایان برسانید
درخواست برای یک دوره کارآموزی مرتبط با صنعت را در نظر بگیرید که می تواند به شما در کسب مهارت های مرتبط با این موقعیت شغلی کمک کند. اگرچه لزوماً برای دنبال کردن این حرفه نیازی به کارآموزی ندارید، اما تکمیل آن می تواند به شما کمک کند مدیران استخدام را تحت تأثیر قرار دهید و شما را از سایر متقاضیان متمایز کند.
3. مجوز دریافت کنید
هنگام جستجوی شغلی به عنوان مهندس تحقیق و توسعه، احتمالا نیاز به دریافت مجوزهای خاص خواهید داشت. گرفتن مجوز فعالیت نیز مانند دوره کارآموزی، می تواند به شما در فرآیند درخواست و مصاحبه مزیت بدهد. علاوه بر این، برخی از کارفرمایان هنگام استخدام مهندسان تحقیق و توسعه به مجوزهای خاصی نیاز دارند.
4. گواهینامه های لازم را بگیرید
به غیر از مجوز، می توانید گواهینامه های اضافی را نیز در این زمینه دنبال کنید. دریافت گواهینامه در تخصص های گوناگون مهندسی می تواند به شما در پیشرفت در رشته خودتان کمک کند.
مهارت های لازم برای یک مهندس تحقیق و توسعه
برای انجام موثر وظایف شغلی به عنوان یک مهندس تحقیق و توسعه، به مجموعه مهارت هایی نیاز دارید. داشتن مهارت های نرم بسیار مهم است، اما شما به مهارت های سخت یا فنی هم نیاز دارید تا به شما در موفقیت در این نقش کمک کند. در اینجا برخی از مهارت های مورد نیاز به عنوان یک مهندس تحقیق و توسعه آورده شده است:
مهارت های ارتباطی
شما به عنوان یک مهندس تحقیق و توسعه، نه تنها با سایر اعضای تیم، بلکه با تیم های مختلفی از ابتدای تولید تا تکمیل محصول در تعامل هستید. داشتن مهارت های ارتباطی قوی به شما این امکان را می دهد که با هرکسی که با آن روبرو می شوید با موفقیت ارتباط برقرار کنید و به شما این امکان را می دهد که برنامه های دقیق محصول را برای هر پروژه بنویسید.
ریاضیات
مهندسان تحقیق و توسعه از مهارت های ریاضی خود برای تعیین ابعاد محصول و طراحی شماتیک برای محصولات بالقوه استفاده می کنند.
مهارت های تحلیلی
مهندسان تحقیق و توسعه از مهارت های تحلیلی خود برای انجام تحقیقات و ارزیابی طرح های طراحی محصول استفاده می کنند.
مهارت های سازمانی
از آنجایی که مهندسان تحقیق و توسعه بر هر مرحله از توسعه محصول نظارت می کنند و تیم های متعددی را رهبری می نمایند، برای آنها مهم است که با مهارت های سازمانی قوی آشنا باشند.
مهارت های کامپیوتری
مهندسان تحقیق و توسعه از مهارت های کامپیوتری خود هنگام کار با انواع برنامه های نرم افزاری مختلف به صورت روزانه استفاده می کنند.