کارفرمایان با تقاضای دائمی برای رقابت در صنایع خود روبرو هستند، در حالی که فرهنگ شرکت و اداره مثبت در نیروی کار خود را حفظ می کنند. دو عاملی که می توانند بر مشارکت کارکنان تأثیر بگذارند، رضایت شغلی و روحیه هستند. زیرا می توانند به طور مستقیم بر تمایل فرد برای موفقیت و دلایل آنها برای انجام آن تأثیر بگذارند. چه شما علاقه مند به دنبال کردن حرفه ای در مدیریت محل کار هستید یا فقط می خواهید نکاتی را برای تقویت نگرش در محل کار بیاموزید، درک چگونگی بهبود روحیه کارکنان و رضایت شغلی می تواند تأثیر قابل توجهی بر پویایی و تعامل کلی یک شرکت داشته باشد.
در این مقاله، تعریف میکنیم که روحیه کارکنان و رضایت شغلی چیست و مراحلی را فهرست میکنیم که چگونه میتوان هر دو را در محیط کار بهبود بخشید.

اهمیت تقویت روحیه کارکنان چیست؟
روحیه کارکنان توصیفی از عواطف، نگرش ها و احساسات کارکنان در محیط کارشان است. کارمندانی که خوشحال هستند و نگرش مثبتی از خود نشان می دهند، اغلب می توانند روحیه بالایی از خود نشان دهند. اما کارکنانی که کمتر در مورد محیط کاری خود هیجان زده هستند، ممکن است روحیه پایینی نشان دهند. شرایط کاری، حمایت مدیریت و امنیت شغلی همگی می توانند بر سطح روحیه تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، اگر مدیری با یکی از کارمندان خود بنشیند تا به او بگوید که از سطح کاری که تولید کرده است بسیار راضی است، ممکن است کارمند در انجام وظایف خود احساس راحتی بیشتری کند و انگیزه بیشتری برای موفقیت داشته باشد.
رضایت شغلی چیست؟
رضایت شغلی میزان رضایتی را که کارکنان هنگام حضور در محل کار دارند را نشان می دهد و نقش مهمی در بهره وری کارکنان ایفا می کند. تاکید بر رضایت شغلی می تواند منجر به به حداکثر رساندن پتانسیل، توانایی های خلاقانه و نقاط قوت کارکنان شود که می تواند به کسب و کار شما مزیت رقابتی بدهد. در طول بررسی عملکرد سالانه، یک مدیر ممکن است از یک کارمند بپرسد که در مورد کاری که انجام می دهد چه احساسی دارد و محیط خود را ارزیابی می کند. این سؤال به کارمند فرصتی می دهد تا مستقیماً به این سؤال پاسخ دهد که آیا شغل با اهداف شغلی آنها مطابقت دارد یا خیر.

چگونه روحیه کارکنان را در محیط کار بهبود دهیم؟
در اینجا مراحلی وجود دارد که می توانید هنگام تلاش برای بهبود روحیه کارکنان در یک محیط کاری دنبال کنید:
1. یک محیط کاری صمیمانه ایجاد کنید
موفقیت یک سازمان می تواند به نحوه ارتباط اعضای یک نیروی کار با یکدیگر بستگی داشته باشد. بنابراین، پرورش رفتار مثبت در محل کار شما برای اطمینان از اینکه محل کار شما می تواند پروژه هایی را که روی آنها کار می کنند مدیریت کند و با مشتریان به روشی دوستانه تعامل داشته باشد، بسیار مهم است. اگر بازخورد مثبتی از مشتریان و کارمندان در طول بررسی عملکرد آنها با مدیر خود مشاهده کنید، میتواند احتمال کسب درآمد برای کسب و کار شما را افزایش دهد.
2. حمایت و رفتار مدیریتی را ارزیابی کنید
کارمندانی که به صورت روزانه با مشتریان کار می کنند، سفیران برند برای سازمان خود هستند. خواه بخش فروش، بازاریابی یا بخش دیگری باشد، کارمندان ممکن است بازخورد مستقیمی از مشتریان در مورد عملکرد خود دریافت نکنند. اگر بازخوردی از مشتری در مورد یک کارمند دریافت میکنید، این بازخورد را صادقانه ارائه دهید. اما مطمئن شوید که به او احساس خوبی میدهید و در صورت لزوم اقداماتی را برای بهبود عملکرد خود انجام میدهید. هر ماه با مدیران تماس بگیرید تا ببینید آیا آنها در حال انجام مراحل ارائه بازخورد کارکنان هستند و چه پاسخ هایی دریافت می کنند.
3. کارکنان را در تصمیم گیری مشارکت دهید
یکی دیگر از روشهای تقویت یک محل کار فراگیر، جلب بازخورد اعضای تیم در مورد زمینههای رشد در یک استراتژی یا تاکتیک خاص است. دادن استقلال بیشتر به کارکنان برای تخصیص منابع، تعیین اولویت ها و همسویی یا اهداف سازمانی و مشتری می تواند به موفقیت استراتژی شما کمک کند. این میتواند کارمندان را برای اجرای تاکتیکهای خود با شفافیت قوی کند. زیرا در همان اتاقی بودند که اعضای تیم خود برای رسیدن به یک هدف مشترک کار میکنند.
4. به فرصت های آموزش و پیشرفت توجه کنید
این مسئولیت مدیر است که اطمینان حاصل کند که افراد آموزش های لازم برای انجام وظایف خود را دریافت می کنند. با اعضای تیم به صورت جداگانه ارتباط برقرار کنید تا ببینید آیا این وظایف با اهداف شغلی آنها مطابقت دارد یا خیر. و بدانید که آیا آنها علاقه مند به پیشرفت سلسله مراتب شرکت هستند یا خیر. پاسخ آنها می تواند اطلاعات مفیدی را در مورد وضعیت پروژه فعلی آنها ارائه دهد. همچنین به آنها اجازه می دهد موقعیت شغلی خود را در آینده بیان کنند.

چگونه می توان رضایت شغلی را در محیط کار افزایش داد؟
در اینجا مراحلی وجود دارد که می توانید هنگام تلاش برای بهبود رضایت شغلی در یک محیط کاری دنبال کنید:
1. رضایت شغلی را اندازه گیری کنید
برگزاری جلسات انفرادی با کارکنان به صورت دوره ای را در نظر بگیرید تا انگیزه های آنها را برای کار در موقعیت های فعلی خود ارزیابی کنید. وقتی پاسخی از کارمند دریافت میکنید، میتوانید ایده بهتری از انگیزههای آنها به دست آورید و چگونگی ایجاد آنها را کشف کنید. بررسی عملکرد همچنین می تواند راهی را به کارمند بدهد تا افکار خود را در مورد عملیات محل کار و نقش فعلی خود بیان کند.
2. به طور مرتب از کارمندان بازخورد دریافت کنید
یک خط ارتباط مستقیم با کارمندان خود داشته باشید که فراتر از یک مدیر است. داشتن ارزیابی مدیر از کارمندان بسیار مهم است. اما ایجاد یک خط مشی درهای باز امکان گفتگوی آزاد را فراهم می کند. همچنین می تواند راه را بین کارکنان سطوح بالا و پایین باز کند.
3. نیازهای اشخاص را به رسمیت بشناسید
پیاده سازی روش های مختلف برای شناسایی کارکنانی که در وظایف خود برتر هستند را در نظر بگیرید. ایجاد یک انگیزه پولی یا رویدادی برای کارمندانی که عملکردشان را در هفته گذشته جشن می گیرند، در نظر بگیرید. هر چه یک رویکرد خلاقانه تر باشد، احتمال مشارکت کارمند بیشتر است. به عنوان مثال، به کارمندان خود این فرصت را بدهید که اگر از هدف تولیدی فراتر رفتند، زودتر کار را ترک کنند. هر چه یک انگیزه عملی تر باشد، سقف رضایت کارمند می تواند بالاتر باشد.

4. مهارت ها و پتانسیل کارمندان را توسعه دهید
روش های آموزشی و آموزشی را با اهداف شغلی کارمندان خود هماهنگ کنید تا به آنها کمک کنید در محل کار سازنده تر و خلاق تر باشند. ابتکارات آموزشی شخصی را برای تیم خود معرفی کنید و آن را به سمت یک مهارت خاص هدایت کنید. گوش دادن یک تیم فروش به اولین تماس سرد یک کارآموز به کارآموز این امکان را می دهد که بلافاصله تجربه عملی کسب کند در حالی که همسالانش آنها را تشویق می کنند. پس از آن، کارآموز می تواند راهنمایی هایی را از مدیریت دریافت کند تا با سناریویی که کارمند با مشتری مواجه می شود کار کند.
بدون دیدگاه