اشتغال با MBA دانشگاه هاروارد | هاروارد ایران کجاست؟

اشتغال با MBA دانشگاه هاروارد | هاروارد ایران کجاست؟

فهرست مطالب

برای کسانی که می خواهند دوره MBA را در یک بیزینس اسکول یا مدرسه کسب و کار بگذرانند، بسیار اهمیت دارد که بدانند پس از این دوره چه موقعیت های شغلی در اختیار خواهند داشت. در واقع، این یکی از معیارهای اصلی در انتخاب دوره MBA و مدرسه کسب و کار مورد نظر است. مدرسه کسب و کار دانشگاه هاروارد ایالات متحده که طی سال های متوالی در بین 5 بیزینس اسکول برتر دنیا شناخته شده، یکی از گزینه های بسیار محبوب برای دانشجویان است. در کنار کیفیت بالای تحصیلی، بازار کار فارغ التحصیلان این بیزینس اسکول و اشتغال با MBA این مدرسه عاملی است که برای آنان اهمیت دارد.

از میان بازار کارهای مهم و بسیار جذاب برای دانش آموختگان این دوره می توان به مشاغل مرتبط با بازارهای مالی همچون بورس سهام و بانکداری اشاره کرد. در این مطلب به طور مختصر به معرفی شاخص MBA هاروارد می پردازیم. همچنین اینکه چگونه این شاخص می تواند نمایانگر اشتغال دانش آموختگان این دوره در حوزه بازار سهام و مالی باشد. در پایان نیز خواهیم گفت که مدرسه کسب و کار ایرانی که با بیزینس اسکول هاروارد ارتباط آکادمیک دارد، کدام است. با ما همراه باشید.



شاخص MBA هاروارد چیست؟

شاخص MBA هاروارد یک شاخص بلند مدت است که درصد فارغ‌التحصیلان دوره MBA مدرسه کسب و کار هاروارد را نشان می دهد که مشاغل مرتبط با بازارهای مالی را به دست آورده‌اند. از جمله این موارد می توان به اشتغال در حوزه بانکداری، سرمایه گذاری، فروش و تجارت اوراق بهادار، سهام، خریدهای اهرمی و… برای دانش آموختگان با مدرک MBA اشاره کرد.

اگر بیش از 30 درصد از فارغ التحصیلان یک دوره MBA یک ساله در این زمینه ها کار کنند، در اصطلاح گفته می شود که شاخص MBA هاروارد سیگنال فروش را ایجاد می کند. برعکس، اگر کمتر از 10 درصد از فارغ التحصیلان در این بخش شغل بگیرند، نشان دهنده سیگنال خرید برای دانش آموختگان این مدرسه است. درصدهای میان این دو را می توان به عنوان حالت خنثی در نظر گرفت.


تحلیل شاخص MBA هاروارد برای اشتغال فارغ التحصیلان در بازارهای مالی و سهام

این شاخص در سال 2001 توسط روی سویفر (Roy Soifer)، مشاور سرمایه گذاری و فارغ التحصیل بیزینس اسکول هاروارد به شکل رسمی تعریف شد. این شاخص نشان می دهد جذابیت نسبی مشاغل وال استریت برای دانشجویان این رشته چقدر است. هرچقدر دانشجویان و دانش آموختگان دوره MBA بیشتر ترغیب شوند به سراغ چنین مشاغلی بروند، بازارها نیز رونق و رشد بیشتری پیدا می کنند. در عوض، در دوران های رکود بازارهای سهام و مالی، دانش آموختگان MBA کمتر تمایل دارند به سمت اشتغال در این حوزه ها بروند.

این شاخص درست مانند شاخص های خود بازار سهام عمل می کند. یعنی بر اساس این گفته‌ی قدیمی است که «وقتی دیگران به دنبال ورود به سهم هستند، زمان خروج فرا رسیده است».

اشتغال با MBA بیزینس اسکول دانشگاه هاروارد

به گفته سویفر، شاخص MBA هاروارد سیگنال‌ های فروش بسیار بیشتری نسبت به سیگنال‌ های خرید تولید می‌ کند. پایین ترین میزان این شاخص به سال 1937 برمی گردد که تنها 1 درصد از دانش آموختگان دوره MBA به سراغ مشاغل مربوط به بازارهای مالی رفتند. بالاترین رکورد نیز متعلق به سال 2008 بود. درست قبل از سقوط بازار سهام در طول بحران مالی 2008 و 2009، که منجر به رکود بزرگ در ایالات متحده شد.

سویفر این شاخص را یک شاخص بلندمدت اما دقیق از جهت گیری بازار سهام نیز می نامد. از آنجا که بیزینس اسکول هاروارد یکی از بزرگ ترین بیزینس اسکول های ایالات متحده و جهان است و هرساله تعداد زیادی از دانشجویان MBA و سایر دوره های مالی از این مدرسه فارغ التحصیل می شوند، اشتغال آنان در این بازارها می تواند تاثیری قابل سنجش در رشد یا رکود بازارهای مالی بر جای بگذارد.



بیزینس اسکول هاروارد ایران کجاست؟

موسسه علوم و فنون تهران (Tehran Business School) که از سال 1374 تاسیس شده‌است، پیشینه ای فراتر از این تاریخ دارد. این مجموعه در دوران پیش از انقلاب اسلامی به عنوان مدرسه بازرگانی همکار با بیزینس اسکول هاروارد فعالیت داشته‌است. به همین دلیل با نام هاروارد ایران در رشته های مرتبط با کسب و کار نیز شناخته می شود. این موسسه بعد از انقلاب اسلامی و با نام فعلی، به پیشنهاد پروفسور دیوید کالیس استاد آن دانشگاه با نام و ساختار فعلی بازگشایی شد تا فعالیت خود را در حوزه دوره های مدیریتی MBA، DBA و سایر دوره های آموزشی کسب و کار و مالی ادامه دهد. روابط آموزشی علمی و آکادمیک این مدرسه با مدرسه کسب و کار هاروارد همچنان برقرار است. همچنین این موسسه کلیه دوره ها و سرفصل های خود را بر اساس آن دانشگاه تعریف می نماید.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره MBA، گرایش های آن، اشتغال دارندگان مدرک این موسسه در حوزه های مختلف از جمله بازارهای مالی و دوره های مرتبط با آن از طریق شماره 90008000 با موسسه علوم و فنون تهران تماس بگیرید.

نظر شما برای ما مهم است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دوره ها و پکیج های آموزشی فرم زیر را پر کنید

ارتباط مستقیم

از طریق راه های زیر با ما در تماس باشید