کارآفرینی چیست و چطور می توان کارآفرین شد؟ داشتن یک طرز فکر کارآفرینانه کلید موفقیت در کسب و کار است . امروزه کارآفرینان بیش از هر زمان دیگری در پیشبرد و بهبود ساختار اجتماعی و مالی کشورهای جهان اهمیت پیدا کرده اند. کارآفرینی به نیاز به مهارت های مختلفی دارد و صرف داشتن شجاعت و خلاقیت در آن کافی نیست. به همین خاطر است که آموزش های مدیریت کسب و کار می تواند کمک شایانی به این افراد نماید. در ادامه به این موضوع می رسیم که تعریف کارآفرینی چیست، کارآفرین چه خصوصیاتی باید داشته باشد و کدام مهارت ها را باید در خود پرورش دهد. همچنین راه پرورش این مهارت ها را نیز به شما معرفی می نماییم. با ما همراه باشید. پیش از هر چیز، مشاهده ویدیوی زیر را به شما توصیه می کنیم:
کارآفرینی چیست؟
کارآفرینی توانایی و آمادگی برای ایجاد، توسعه، سازماندهی و اداره یک تجارت، همراه با پذیرش عدم قطعیت های آن به منظور دستیابی به سود است. برجسته ترین نمونه کارآفرینی، شروع کسب و کار جدید است، به همین علت کارآفرینی را عمل راه اندازی یک استارتاپ یا کسب و کار برای رسیدن به سود نیز می دانند.
کارآفرینی یکی از منابعی است که اقتصاددانان آن را جزء لاینفک تولید معرفی می کنند. سه منبع دیگر زمین و منابع طبیعی، نیروی کار و سرمایه هستند. یک کارآفرین سه مورد اول را برای تولید کالا یا ارائه خدمات ترکیب می کند. آنها معمولاً یک طرح تجاری پی ریزی می کنند، نیروی کار را به خدمت می گیرند، منابع مالی جذب می کنند و رهبری و مدیریت کسب و کار را به عهده گرفته یا نیاز به مدیریت را تامین می نمایند.
کارآفرین به چه کسی میگویند؟
کارآفرین فردی است که یک کسب و کار جدید را ایجاد می کند، خطرات آن را متحمل می شود و از سود و پاداشی که از کارش می گیرد بسیار لذت می برد. او معمولاً به عنوان یک مبتکر، ایده پرداز، ارائه دهنده کالاها و خدمات جدید یا مبدع رویه های تازه شناخته می شود.
کارآفرینان با استفاده از مهارت ها و ابتکار لازم برای پیش بینی نیازها و ارائه ایده های خوب و جدید به بازار، نقش کلیدی در سیستم های اقتصادی ایفا می کنند. آنها اگر با موفقیت رو به رو شوند، سود خوبی به دست می آورند. و با یک نگرش رقابتی تر، اگر شکست بخورند با دادن درس هایی به افراد دیگر برای راه اندازی کسب و کارهای مشابه یا اقدامات همانند، باعث می شوند از زیان دیگران جلوگیری شود.
در شکل زیر می توانید ویژگی های افراد کارآفرین را مشاهده کنید:
برای کارآفرین شدن چه ویژگی هایی مورد نیاز است؟
علاوه بر دانستن پاسخ این سوال که کارآفرینی چیست و عنوان کارآفرین به چه شخصی اطلاق می شود، باید با خصوصیات افراد کارآفرین نیز آشنا باشید تا متوجه شوید آیا اصلا کارآفرینی برای شما انتخاب مناسبی هست یا خیر. افراد کارآفرین یا علاقمند به آن، خصوصیات اخلاقی و رفتاری ویژه ای دارند که آنها را برای این کار مناسب می سازد.
برای مثال، آنها تاب آوری و ریسک پذیری بالایی دارند. یعنی حاضرند خود را در شرایط و موقعیت های ناشناخته قرار دهند تا فرصت ها و راه های جدید را کشف کنند و همچنین آستانه تحمل خطر و ریسک آنها به لحاظ مالی، روحی یا اجتماعی بالاتر است.
آنها نگرش فعالی دارند که موجب می شود به مسائل از زاویه ای جدید نگاه کنند. اشتیاق یادگیری و مهارت آموزی داشته باشند و بتوانند در مواقع بحرانی، بر خودشان مسلط باشند و راه حل های مناسب یا نسبتا مناسبی برای مشکلات ارائه دهند.
حفظ انگیزه از مهم ترین عواملی است که می تواند شما را در این مسیر به جلو هدایت کند. ایده ها ممکن است در رویارویی با افراد متفاوت و ایده های مختلف دیگر ناامیدانه یا معیوب به نظر برسند و نیاز به تغییر داشته باشند. این نباید منجر به این شود که به خودتان و توانایی هایتان شک کنید.
یکی دیگر از ویژگی های مهم یک شخص کارآفرین حرفه ای، باز بودن ذهن است. از ایده های جدید و دریافت انتقادات سازنده استقبال کنید. این نه تنها به رشد شخصی شما کمک می کند، بلکه توانایی کار گروهی را نیز بالا می برد و به شما مهارت درگیر شدن فعالانه و مثبت با چالش ها را می دهد.
آزمون شخصیت شناسی MBTI خصوصیات متناسب شما را برای کارآفرینی نشان می دهد:
چه مهارت هایی برای راه اندازی یک کسب و کار جدید لازم است؟
مباحثی از جمله بازاریابی، تعیین استراتژی و تفکر استراتژیک، مدیریت ریسک و رهبری از اجزای جدا ناشدنی کارآفرینی هستند. به علاوه شما باید بدانید اهمیت ایده در کارآفرینی چیست و فرق میان ایده خوب و ایده بد را تشخیص دهید، به دنبال روش های بهتر در جذب سرمایه بگردید؛ یک طرح کسب و کار تدوین نمایید. با مزیت های رقابتی و اصول رقابت در بازار آشنا شوید. اهمیت برندسازی را درک کنید. افراد مناسب برای همکاری را شناسایی کنید و رهبری الهام بخش و دلسوز باشید. بنابراین از جمله دانشی که در این زمینه ها می تواند در راه کارآفرین شدن کمک کننده باشند می توان موارد زیر را به اختصار نام برد:
- شناسایی و انتخاب ایده های جدید راه اندازی کسب و کار
- امکان سنجی سرمایه گذاری و روش های جذب سرمایه
- بازاریابی و شناسایی بازارهای هدف مناسب
- ساختارهای قانونی و مسائل حقوقی کسب و کار جدید
- استراتژی های حفظ و دوام یک استارتاپ
- نوآوری، ابداع و خلاقیت در محصولات، ساختارها و روش ها
- طراحی و بازاریابی محصول
چک لیست راه اندازی یک استارتاپ جدید می تواند مکمل این مبحث باشد:
چطور می توان به سادگی کارآفرین شد؟ (به همراه معرفی کتاب و دوره آموزشی مرتبط)
کارآفرین شدن شاید در نگاه اول جذاب به نظر برسد و توجه بسیاری از افراد را جلب کند، اما کار ساده ای نیست. هرچند اگر به طور حرفه ای آغاز شود و ادامه یابد، مزایا و منافع بسیار گسترده ای خواهد داشت. از بهترین کتاب های حوزه کارآفرینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از کارمندی تا کارآفرینی، استیو گلاوسکی، ترجمه عاطفه معتمدنیا، نشر یوبان
- درباره کارافرینی و شرکت های نوپا، نویسندگان هاروارد بیزینس ریویو، ترجمه سید محمد تقی زاده مطلق، نشر هنوز
- ترن هوایی کارآفرینی، دارن هاردی، ترجمه مهرنوش ثابت سروستانی، نشر آراستگان
- خلاقیت تا کارافرینی در هزاره سوم، حسن فتحی و مهدی پاکدل، نشر فروزش
با این حال باید به این نکته اشاره کنیم که کارافرینی دشواری های خود را نیز دارد. مسیر کارآفرینی پر از چالش ها، موقعیت های استرس زا، ریسک های مالی، شرایط حیاتی برای تصمیم گیری و امثال این هاست. بنابراین اهمیت آموزش قبلی و مهارت اندوزی جهت کارآفرینی و راه اندازی موفق یک کسب و کار جدید ضروری است.
موسسه علوم و فنون تهران قدیمی ترین برگزارکننده دوره های مدیریت کسب و کار همچون MBA و DBA و Post DBA است. این موسسه از تجربه های فراوانی در زمینه آموزش دانش پذیران، پرورش مدیران کارآمد و کارآفرینان موفق بهره مند است. علاوه بر این، دوره تک درس کارآفرینی نیز به طور جداگانه برای علاقمندان برگزار می شود. اگر شما هم به فکر راه اندازی یک کسب و کار یا ایجاد خلاقیت و نوآوری در رویه های موجود کسب و کارتان هستید، می توانید برای مشاوره و راهنمایی بیشتر در این زمینه با شماره 90008000 تماس بگیرید.
بدون دیدگاه