از مهارت های گوش دادن فعال برای کوچینگ دیگران استفاده کنید. مهارت خوب شنیدن می‌تواند تاثیرهای بسیار زیادی در زندگی ما داشته باشد. از بهبود روابط بین فردی گرفته تا افزایش همدلی و صمیمیت میان افراد و متوجه شرایط یکدیگر شد و …هزاران مورد دیگر که همه از مهارت های خوب شنید نشات می گیرد. بدست آورد هر مهارتی مستلزم تمرین است و هرچه شما دانش و تمرین را با یکدیگر تلفیق کنید قطعا در آن مهارت توانمندتر خواهید شد. مهارت شنیداری بی ارتباط به شغل کوچ و فرایند کوچینگ و مدرس کسب و کار نیست و بلکه بسیار مرتبط هم هست.

مهارت شنیداری چیست؟

راه های افزایش مهارت شنیداری

تاثیر مهارت شنیداری در گوش دادن فعال اولین قدم برای برقراری ارتباط با شخص دیگر، و شروع یک ارتباط موثر است. ما در این مقاله قصد داریم تا روش های را برای شنونده بهتری شدن، توضیح دهیم پس با ما همراه باشید.

اولین قدم، گوش دادن فعال
مهارت شنیدن مستلزم این است که با دقت به سخنان شخص مقابل گوش دهید. بفهمید که چه می‌گوید، پاسخ دهید و در مورد آنچه گفته می‌شود فکر کنید. و اطلاعات را برای بعد حفظ کنید. این کار باعث می‌شود هم شنونده و هم گوینده به طور فعال در مکالمه شرکت کنند. این همان تکنیکی است که کوچ ها نیز از آن استفاده می‌کنند.

از زبان بدن استفاده کنید
اگر میخواهید مهارت شنیداری خود را افزایش بدهید و به این ترتیب تاثیرگزاری بیشتری در افراد داشته باشید، بهتر است تا از زبان بدن غافل نشوید. مانند توجه به رفتار و زبان بدن گوینده، تکان داد سر، تماس چشمی و…

نظر ممنوع
برخلاف شنیدهای عادی، یک شنونده فعال سعی نمی کند پیام را ارزیابی کند و نظر خود را ارائه دهد. بلکه سعی دارد به سادگی به گوینده احساس شنیده شد و اعتبار بخشید به او بدهد.
ما به رهبران کمک می‌کنیم تا فراتر از مهارت‌های اصلی گوش داد فعال بروند تا بتوانند برای درک واقعی دیگران، از جمله حقایق، احساسات و ارزش‌هایی که ممکن است در پشت کلماتی که واقعاً بیان میشود، پنهان باشند، پی ببرند.
اگر شما در هر جایگاهی هستید شنونده ی خوبی باشید می توانید حتی فرهنگ سازمان را تغییر دهید و به افراد بیشتر احساس اعتبار و مهم بودن ببخشید. در نتیجه این رفتار، شما انسان هایی با اعتماد به نفس‌ تر را در اطراف خود خواهید داشت.

هدف و فواید گوش داد فعال
قبل از اینکه به تکنیک‌های خاص گوش داد فعال و تاثیر مهارت شنیداری در کوچینگ افراد بپردازیم. مهم است که یک قدم به عقب برداریم و درک کنیم که چرا این موضوع انقدر اهمیت دارد.
اول، زمانی که یک رهبر یک شنونده ی خوب است، احساس اعتماد را بین هر دو طرف بالا میبرد، با دیگران همدلی نشان می دهد و امنیت روانی را تقویت می کند. شنونده ای فعال باشید، سوال بپرسید، به دنبال توضیح باشید و دیگران را تشویق کنید تا دیدگاه خود را به اشتراک بگذارند. این کار نقش شما را به عنوان یک همسر، دوست، همکار، مربی و مربی تقویت می کند.
شنونده ای قوی و باهوش بودن که می تواند بازخورد مؤثری ارائه دهد، به شما این امکان را می دهد که به طور مؤثرتری به افراد خود آموزش دهید. همکاران شما بیشتر به شما احترام می گذارند و احتمالاً در نتیجه بهبودی در روابط خود با آنها خواهید دید.
هنگامی که شروع به عملی کردن مهارت گوش داد فعال کنید. متوجه تأثیر مثبت آن در تعدادی از زمینه‌ها، از جمله در روابط شخصی و حرفه‌ای، در محل کار و موقعیت‌های مختلف اجتماعی خواهید شد.

مهارت شنیداری چیست؟

6 گام برای گوش دادن موثرتر

تقویت مهارت شنیداری در کوچ و تبدیل شد به یک شنونده فعال، بیش از شنیدن حرف ها و صحبت های یک نفر است. هنگامی که مهارت های گوش دادن فعال را تمرین می کنید، باید از این 6 تکنیک استفاده کنید:

  • به او توجه کنید
  • خودداری از قضاوت
  • منعکس کننده احساسات شخص
  • شفاف سازی مساله
  • خلاصه کردن صحبت هایش
  • اشتراک گذاری دانش
5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *