مشاوره با مدرک DBA | مشاور کسب و کار

مشاوره با مدرک DBA مشاور کسب و کار (2)

فهرست مطالب

مشاوران DBA با افراد بسیاری در سازمان سر و کار دارند. از مدیران و رهبران ارشد، تا توسعه دهندگان محصول و حتی کارکنان خط مقدم فروش! در این مطلب خواهیم گفت که به عنوان یک مشاور با مدرک DBA، چه مشاوره با استخدام در سازمان و چه مشاوره مستقل، چه جنبه هایی از شغل را باید در نظر بگیرید و چه چالش هایی بر سر راه شما وجود دارد.



شغل یک مشاور DBA چگونه است؟

مشاوره کسب و کار چالش ها (گاهی اوقات، ناامیدی ها) و همچنین پاداش های زیادی به همراه دارد. برخی از این ها برای مشاوران مستقل پیش می آید و برخی بین همه مشاورانی که مدرک دوره DBA یا دکترای حرفه ای کسب و کار را دریافت کرده اند، مشترک است. برخی از این چالش ها عبارتند از:

  • نیاز به کسب اطلاعات بسیار زیاد از محصولات و خدمات کسب و کار که باید در مورد آنها مشاوره دهید
  • لزوم تجربه بالا در کار مشاوره و مهارت های مشاوره ای
  • آشنایی با آپدیت ها و نسخه های جدید محصولات و خدمات و به روز رسانی اطلاعات
  • درک زیرساخت های کسب و کار
  • توانایی درک افراد (همچون مدیران، سرپرستان و مشتریانی که به آنها مشاوره می دهید. این کار همیشه ساده نیست)
  • توانایی برقراری ارتباط با افراد مختلف در سراسر یک سازمان
  • شناخت شخصیت افراد، محدودیت ها و دغدغه های ذهنی و کاری آنها
  • آشنایی با سیاست های عمومی و سازمانی که در روند فعالیت کسب و کار نقش دارند
  • و…
بیشتر بخوانید  دوره DBA آنلاین چه مشاغلی را در اختیار شما می گذارد؟

مشاوره کسب و کار با مدرک DBA مسائل زیادی را با خود دارد که پیش از اشتغال در این زمینه باید بدانید. شما همچنین لازم است در کنار دوره تخصصی خود، مهارت های دیگری را نیز در خودتان تقویت کنید. از جمله این مهارت ها موارد زیر را می توان نام برد:

  • فرآیندهای بوروکراتیک (ویژه افراد خوداشتغال)
  • بازاریابی مهارت های خود در میان کارفرمایان (عمدتا برای خوداشتغالی، اما نه فقط منحصر به آن. حتی برای استخدام سازمانی هم باید بتوانید خودتان را به خوبی معرفی کنید)
  • مهارت های مشاوره، تحلیل و استنباط، تفکر انتقادی، کوچینگ و…
  • مهارت های شخصی و فردی و کاریزماتیک

مشاوره با مدرک DBA مشاور کسب و کار (1)

برای کار با مدرک DBA به عنوان مشاور مستقل چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟

اگر به عنوان یک دانش آموخته مدرسه کسب و کار با مدرک DBA می خواهید سمت مشاوره را بر عهده بگیرید یا یک مشاور مستقل و خارج سازمانی شوید، باید از الزامات اولیه شغل خودتان نیز آگاهی داشته باشید. برای مثال، بازارهای کار خودتان را بشناسید، بدانید خوداشتغالی و کار خارج از سازمان به چه معناست و چه مزایا و معایبی دارد، در مدیریت هزینه ها، حسابداری، مالیات، بیمه و درآمد خود دقت کافی را به خرج دهید، به فکر بازنشستگی و بیکاری خود باشید و مواردی از این دست.

به عنوان یک مشاور DBA خوداشتغال، باید بتوانید کار مناسب به خود را پیدا کنید. از این جهت، بازاریابی مهارت های شما بسیار مهم است. بهتر است در این زمینه آموزش و آگاهی کافی را داشته باشید. در کنار این ها همانطور که گفته شد، باید مهارت های مشاوره ای و مدیریتی خودتان را نیز تقویت کنید تا بدانید وقتی در مورد محصول یک کسب و کار یا به یک شخص در سازمان مشاوره می دهید، در مورد چه چیزهایی باید صحبت کنید. مطالعه کتاب ها، استفاده از پادکست ها و فایل های صوتی، شرکت در جلسات معرفی و کنفرانس های علمی، آزمایش محصولات و… می تواند به شما کمک زیادی در این زمینه کند.

بیشتر بخوانید  کار با DBA | مشاوران DBA چه کاری انجام می دهند؟


کلام آخر

هنگامی که شما با مدرک DBA مشاور یک کسب و کار باشید، توسط مدیر استخدام شده اید. اما ممکن است مشتری واقعی شما یکی از تیم های درون سازمان باشد. از این جهت ممکن است همکاری شما با آنان شکل های مختلفی بگیرد. این در سازمان ها و کسب و کارهای مختلف متفاوت است. برای مثال، ممکن است تحت امر سرپرست تیم باشید (که در این صورت باید از دستورالعمل های او تبعیت کنید) و یا بر وی ارجحیت داشته باشید (که در این صورت ممکن است اعضای تیم نسبت به شما حس خوبی نداشته باشند یا حتی از شما مرعوب شوند!). مهارت های فردی و کاریزما در اینجا به شما کمک می کند تا روابط خودتان را با افراد درون سازمان به درستی شکل دهید و به بهترین نحو به کار مشاوره بپردازید.

نظر شما برای ما مهم است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دوره ها و پکیج های آموزشی فرم زیر را پر کنید

ارتباط مستقیم

از طریق راه های زیر با ما در تماس باشید