کنترل نظارتی یک بخش عملیاتی وظیفه مدیر عملیات است که در انجام وظایف خود از دستیار مدیر عملیات کمک می گیرد. اشتغال به عنوان دستیار مدیر عملیات می تواند راهی موثر برای نشان دادن شایستگی های مدیریتی و پیشرفت در کار باشد. اگر به چنین نقشی علاقه دارید، مهم است که بدانید چگونه رزومه و مدارک خود را برای درخواست این شغل ارائه دهید.
در این مقاله نقش دستیار مدیر عملیات را تعریف می کنیم و نحوه نوشتن رزومه برای این نقش را توضیح می دهیم. تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
دستیار مدیر عملیات چیست؟
دستیار مدیر عملیات فردی است که از مدیر عملیات پشتیبانی می کند؛ نوعی رهبر که بر کارهای روزمره یک تجارت نظارت دارد. اغلب، زمانی که مدیر عملیات برای انجام کاری در دسترس نیست، آنها اولین گزینه برای تفویض اختیار هستند. به عنوان مثال، در غیاب مدیر عملیات، دستیار وی مسئول نظارت بر فعالیت های روزانه برای اطمینان از تحقق اهداف سازمان است. دستیار مدیر همچنین ممکن است مسئولیت های مدیریتی سطح پایین مربوط به استخدام، آموزش و توسعه را بر عهده بگیرد.
علاوه بر این، دستیاران مدیر عملیات با ارزیابی و تجزیه و تحلیل عملیات سازمان به بهبود آن کمک می کنند. آنها بازخورد عملی اقدامات را به مدیر ارائه می دهند.
نحوه نوشتن رزومه دستیار مدیر عملیات
هنگامی که موقعیت شغلی مورد علاقه خود را در این حوزه استفاده کردید، این مراحل را دنبال کنید تا یک رزومه مناسب بنویسید که مورد توجه سرپرست استخدام قرار بگیرد:
1. الزامات کارفرما را با کلمات کلیدی مشخص کنید
نیازهای عملیاتی یک سازمان ممکن است بسته به عواملی مانند صنعت و ساختار آن متفاوت باشد. برای درک اینکه کارفرما به دنبال چه ویژگی هایی در نامزد ایدئال برای شغل دستیار مدیر عملیات است، الزامات شغل مورد نظر خود را به دقت مطالعه کنید. در این صورت احتمالاً جزئیات مربوط به وظایف مورد انتظار، شرایط اخذ شغل و ترجیحات کارفرما از نظر صلاحیت های خاص را خواهید یافت. به این جزئیات توجه و کلمات کلیدی را برجسته کنید تا بتوانید رزومه خود را با آنچه کارفرما به دنبال آن است، تطابق دهید.
2. ساختار رزومه خود را در نظر بگیرید
ساختار یک رزومه به ظاهر آن کمک می کند، که به نوبه خود می تواند بر تصور سرپرست استخدام از یک متقاضی تأثیر بگذارد. یکی از عواملی که به ساختار رزومه مربوط می شود، قالب رزومه است که اشکال و انواع گوناگونی دارد. در هر کدام از این قالب ها می توانید با تنظیم دقیق بخش ها، تاکیدی روی تجربیات، مهارت ها و عوامل دیگری مانند آموزش داشته باشید. به عنوان مثال اگر تجربه شغلی کافی ندارید، بخش آموزش و مهارت را در بالای رزومه و تجربه کاری خود را در پایین قرار دهید. در حالت معکوس، سابقه اشتغال خود را قبل از مهارت و تحصیلات ارائه دهید.
3. اطلاعات تماس خود را به صورت برجسته نمایش دهید
بخش اول رزومه اطلاعات تماس شما را نشان می دهد. مهم است که این بخش به طور برجسته قابل مشاهده باشد تا سرپرست استخدامی دستیار مدیر عملیات بداند رزومه چه کسی را می خواند و چگونه با وی ارتباط برقرار کند. برای به حداکثر رساندن دید، در خط اول نام خود را با حروف پررنگ (بولد) بنویسید و در خط دوم، جزئیات زیر را با استفاده از حروف علامت برای جدا کردن آنها وارد کنید:
شماره تلفن: از شماره ای استفاده کنید که حتما به آن پاسخ می دهید. در این صورت هیچ تماسی را برای مصاحبه از دست نمی دهید.
آدرس ایمیل: از یک آدرس ایمیل حرفه ای استفاده کنید که شامل نام شما و در صورت لزوم کاراکترهای خاص یا عددی باشد. از نام مستعار و سایر عناصر زبانی غیرحرفه ای خودداری کنید.
محل سکونت یا فعالیت فعلی: ارائه آدرس دقیق ضروری نیست، بلکه شهر و ایالتی که در آن زندگی می کنید را ذکر کنید. ذکر منطقه سکونت در شهر نیز می تواند مفید باشد.
4. یک خلاصه حرفه ای بنویسید
خلاصه حرفه ای که به عنوان خلاصه رزومه نیز شناخته می شود، شما را به مدیر استخدام معرفی می کند. این خلاصه معمولاً کوتاه است و فقط دو تا سه عبارت یا جمله را در بر می گیرد و تا حدودی مانند پاراگراف اول یک توصیه نامه عمل می کند. در آن، شایستگی هایی را ذکر کنید که معتقدید شما را کاندیدای ایدئالی برای شغل دستیار مدیر عملیات می کند. از اطلاعاتی که از فهرست مشاغل به دست آورده اید استفاده کنید تا به شما کمک کند تعیین کنید چه جزئیاتی باید درج شود. به عنوان مثال، اگر در فهرست به طور خاص بیان شده است که این موقعیت به یک «مدرک چهار ساله در مدیریت عملیات» و «پنج سال تجربه مدیریت» نیاز دارد، این عبارات دقیق را در خلاصه خود بگنجانید.
5. در مورد تجربه حرفه ای خود بحث کنید
هنگامی که بخش سابقه اشتغال خود را می نویسید، عنوان بخش «تجربه» را عنوان کنید و ورودی ها را به ترتیب زمانی معکوس فهرست کنید. برای هر ورودی، عنوان موقعیتی که داشتید، تاریخ استخدام، نام و محل کلی کارفرما و وظایف اصلی که در آن شغل انجام می دادید را ذکر کنید. همانطور که وظایف خود را توصیف می کنید، مطمئن شوید که از افعال قوی برای ایجاد احساس موفقیت استفاده کنید. در صورت امکان، تأثیری را که مشارکت شما بر سازمان داشته است ذکر کنید. باز هم، از جزئیات فهرست مشاغل برای غنی سازی رزومه خود برای شغل دستیار مدیر عملیات استفاده کنید.
6. مهارت های مرتبط با ذکر کنید
بخش مهارت های اختصاصی یک بخش عالی برای نشان دادن به سرپرست بخش استخدام است که می گوید چه شایستگی هایی را می توانید به سازمان ارائه دهید. دوباره به فهرست الزامات مشاغل مراجعه کنید، که ممکن است مهارت های خاصی که کارفرما برای دستیار مدیر عملیات می خواهد در آنجا ذکر شده باشد. بهتر است پنج یا شش مهارت را ذکر کنید و یا اینکه مهارت های کمتری را نام ببرید اما در مورد هر کدام از آنها توضیح مختصری ارائه دهید.
7. مدارک و گواهینامه های خود را ذکر کنید
تحصیلات دانشگاهی یک نیاز رایج برای تصدی سمت نظارت در عملیات است. اغلب، کارفرمایان خواهان متقاضیانی با حداقل مدرک لیسانس در مدیریت کسب و کار، مدیریت عملیات یا یک رشته مرتبط هستند. در بخش آموزش، هر مدرک تحصیلات تکمیلی را که به دست آورده اید، فهرست کنید. از جدیدترین آنها شروع کنید. برای هر کدام نوع مدرک، رشته تحصیلی خود، نام موسسه دانشگاهی که مدرک را در آن کسب کرده اید و مکان موسسه را ذکر کنید.
گواهینامه یک الزام رایج برای پست دستیار مدیر عملیاتی نیست، اما ذکر آن در رزومه می تواند تا حد زیادی وضعیت رزومه شما را بهبود بخشد. می توانید گواهی های کسب شده را در قسمت آموزش، در زیر مدارک تحصیلی خود وارد کنید. عنوان گواهینامه ای که دارید، نام نهاد صادر کننده و سالی که در آن اعتبارنامه را دریافت کرده یا تمدید کرده اید ذکر کنید.