کسب و کارها تحقیقات بازاریابی را تجزیه و تحلیل می کنند تا اطلاعاتی در مورد رقبا و مشتریان خود پیدا کنند. تجزیه و تحلیل تحقیقاتی که انجام می دهند به آنها کمک می کند تا الگوها و روندهای مهمی را در بازارهای خود پیدا کنند که می توانند از آنها برای بهبود درآمد استفاده کنند. در این مقاله، تحلیل تحقیقات بازار را تعریف می کنیم. توضیح می دهیم که چرا کسب و کارها آن را انجام می دهند و شش مرحله برای تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار را برمی شماریم.
تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار چیست؟
تجزیه و تحلیل تحقیقات بازاریا عبارت است از انجام تحقیقات برای تعیین اینکه چگونه بازارهای فعلی یا بالقوه ممکن است یک محصول رادرک کنند، و سپس تجزیه و تحلیل نتایج تحقیق برای تعیین استراتژی بازاریابی. این کار بخش مهمی از ایجاد و رشد کسب و کار شما است و می تواند بخش بزرگی از وظایف شغلی یک تیم بازاریابی باشد.
در اینجا شش مدل تحلیل وجود دارد که متخصصان ممکن است برای تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار از آنها استفاده کنند:
رگرسیون چندگانه
رگرسیون چندگانه یک مدل آماری است که سعی می کند معادله ای را بیابد که به بهترین شکل توضیح دهد که چگونه تغییرات یک متغیر مستقل بر متغیرهای وابسته تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، برای تعیین اینکه طراحی محصول جدید موفق برای شرکت دفترچه یادداشت شما چه خواهد بود، میتوانید تجزیه و تحلیل کنید که چه رنگها، اندازهها و انواع کاغذ در گذشته درآمد بیشتری از فروش داشتند.
تحلیل تمایز
تجزیه و تحلیل متمایز داده ها را در دو یا چند دسته سازماندهی می کند. می توانید از این روش برای دریابید که چرا برخی عوامل منجر به نتایج خاصی می شوند استفاده کنید. این می تواند به شما کمک کند بهترین شیوه ها را برای هر جنبه ای از کسب و کار خود، مانند محصولات، مشتریان یا حتی سبک های توزیع خود برای هر محصول، تعیین کنید. به عنوان مثال، میتوانید از دادههای مربوط به عادتهای خرید مشتریان برای تعیین اینکه کدام یک از محصولات شما برای کدام جمعیتشناسی جذاب است، استفاده کنید. این می تواند به شما کمک کند محصولات خود را برای بازاریابی مستقیم بیشتر تقسیم بندی کنید.
تحلیل عاملی
تحلیل عاملی مشخص می کند که کدام عوامل در هر موقعیت معین قوی ترین همبستگی را دارند. می توانید از این برای شناسایی عواملی که درآمد شما را تعیین می کنند استفاده کنید. اگر شرکت نوتپد تلاش میکند بفهمد چه چیزی باعث جذابیت دفترچههای یادداشتهایش برای جمعیتهای خاص میشود، میتواند از تحلیل عاملی برای تعیین دو یا سه عامل در مورد دفترچه یادداشتهایش استفاده کند که یک مجموعه را برای دختران نوجوان و یک مجموعه را برای مردان بزرگسال در تجارت جذاب میکند. سپس شرکت می تواند از این عوامل برای هدایت طراحی محصول جدید استفاده کند.
آنالیز خوشه ای
تجزیه و تحلیل خوشه ای ایجاد خوشه هایی از چیزهایی است که دارای شباهت هستند. ایده این است که تا آنجا که ممکن است خوشههای مشابهی ایجاد کنیم. ممکن است خوشههایی وجود داشته باشند که همپوشانی داشته باشند، که میتواند به شما کمک کند راههای متعددی را برای بازاریابی برای یک مخاطب خاص شناسایی کنید. اساساً، تجزیه و تحلیل خوشه ای برای شناخت الگوها مفید است. هر چه الگوهای بیشتری بتوانید تشخیص دهید، اطلاعات بیشتری را می توانید در بازاریابی خود استفاده کنید.
برای تعیین تقسیم بندی بازار می توانید از تحلیل خوشه ای استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر برای شرکت دفترچه یادداشت کار می کنید، همه مشتریان شما روی کاغذ می نویسند. با این حال، برخی از مشتریان در تجارت کار می کنند و برخی از مشتریان معلم هستند. شناخت شباهتها و تفاوتهای بین این گروهها میتواند به شما در بازاریابی موثرتر برای آنها کمک کند.
تجزیه و تحلیل مشترک
تجزیه و تحلیل مشتری، شناسایی ویژگی های یک محصول است، سپس انجام تحقیقات برای تعیین اینکه کدام ویژگی ها بر تصمیم مشتری برای خرید و در چه نقطه قیمتی تأثیر می گذارد. این تجزیه و تحلیل تلاش می کند تا سودمندی هر ویژگی را مشخص کند. به این معنی که مشتری از آن برای چه چیزی استفاده می کند. و اهمیت نسبی هر ویژگی، به این معنی که چقدر برای تصمیم مشتری برای خرید آن محصول اهمیت دارد.
مقیاس بندی چند بعدی
مقیاس بندی چند بعدی نوعی تحلیل است که یک شرکت یا محصول را با رقبای خود با سازماندهی آنها بر روی نقشه مقایسه می کند. شباهت های ویژگی های محصول تعیین می کند که هر رقیب در کجای نقشه قرار دارد.
به عنوان مثال، به عنوان یک فروشنده دفترچه یادداشت، میتوانید سایر برندهای دفترچه یادداشت را با بازارهای هدف و قیمتهای مشابه بسیار نزدیک به محصول خود در مرکز نقشه قرار دهید. کمی دورتر، میتوانید دفترچههای یادداشتی را قرار دهید که قیمتهای متفاوتی دارند یا بازارهای هدف متفاوتی دارند. در قسمتی از نقشه که دورتر از محصول شما قرار دارد، میتوانید مارکهای ثابت دیگری را قرار دهید که اقلامی شبیه به دفترچه یادداشت شما میفروشند اما رقیب مستقیم نیستند. این می تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید در کجای بازار خود قرار دارید و در مقایسه با رقبای خود چه نقاط قوتی دارید.
چرا تحقیقات بازار انجام می دهیم؟
انجام تحقیقات بازار به مشتریان بالقوه شما بینشی می دهد که می تواند جنبه های بسیاری از کسب و کار شما را از جمله اینکه چه محصولاتی را باید تولید کنید، چگونه تبلیغ کنید، چه قیمتی را می توانید تعیین کنید و محصول شما ممکن است شبیه باشد. این به شما کمک می کند خود را در بازار موجود قرار دهید تا بتوانید خود را از رقبای خود متمایز کنید. و نیازهای برآورده نشده در مشتریان بالقوه را که می توانید با محصولات خود برطرف کنید، شناسایی کنید.
همچنین می تواند به شما کمک کند تا درک کنید که در چه بازارهای بالقوه دیگری می توانید حرکت کنید و به رشد کسب و کار خود ادامه دهید.
دو نوع تحقیق بازاریابی وجود دارد که می تواند به شما در پاسخ به این سوالات کمک کند:
تحقیقات بازاریابی اولیه:
کسبوکارها میتوانند تحقیقات بازاریابی اولیه را از طریق تماس مستقیم با مشتریان خود از طریق تماسهای تلفنی، نظرسنجیها و گروههای متمرکز انجام دهند تا از نظرات و تجربیات مشتریان در مورد برند شرکت مطلع شوند.
تحقیقات بازاریابی ثانویه:
کسب و کارها می توانند تحقیقات بازاریابی ثانویه را با تجزیه و تحلیل داده های از پیش منتشر شده در مورد بازارها و مشتریان خود انجام دهند.
دلایل تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار
در اینجا چند دلیل برای تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار وجود دارد:
به برنامه ریزی استراتژیک کمک می کند
تجزیه و تحلیل تحقیقات بازاریابی می تواند به شما کمک کند تا در مورد سلامت مالی شرکت خود و جایی که می توانید به رشد و پیشرفت خود ادامه دهید، چه در بازارهای جدید و چه با ابتکارات جدید، نتیجه گیری کنید. شما می توانید قدرت هر طرح بالقوه را تجزیه و تحلیل کنید و مزایای استراتژیک را تعیین کنید.
روندها را شناسایی می کند
تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار می تواند به شما کمک کند الگوهای محصولات رقبا و درآمد خود را شناسایی کنید تا به شما کمک کند تا از نیازهای در حال تغییر مشتریان خود مطلع شوید. بسته به زمان تجزیه و تحلیل خود، ممکن است بتوانید روندهای مرتبط را قبل از رقبای خود شناسایی کنید و از بازار جلوتر بمانید.
موقعیت شما را روشن می کند
تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار می تواند به شما کمک کند محصول یا نام تجاری خود را در ارتباط با رقبای خود قرار دهید. میتوانید درک بهتری از آنچه ارائه میدهید در مقایسه با سایر برندها یا محصولات به دست آورید، بنابراین میتوانید نحوه بهترین موقعیت را برای مشتریان بالقوه روشن کنید.
روندهای تجاری را پیش بینی می کند
تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار می تواند به شما کمک کند تا ایده ای در مورد آینده کسب و کار خود ایجاد کنید. شما می توانید اطلاعات مربوط به رقابت و روندها را با نتایج مورد انتظار از برنامه های استراتژیک خود برای پیش بینی رشد آینده برای شرکت خود مقایسه کنید.
نحوه تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار
در اینجا چند مرحله وجود دارد که می توانید برای تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار خود دنبال کنید:
1. یک هدف را مشخص کنید
برای داشتن یک تجزیه و تحلیل موفق، مفید است که با یک هدف یا سؤال روشن شروع کنید که میخواهید به آن پاسخ دهید تا به شما کمک کند تحقیقات خود را متمرکز کنید. با تیم یا مدیران خود صحبت کنید تا مشخص شود که چرا تحقیقات بازاریابی را انجام می دهید. تعیین کنید که آیا یک سؤال کلیدی و سؤالات جانبی وجود دارد که می خواهید به آنها پاسخ دهید. درک آنچه می خواهید بدانید نیز می تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که چگونه در مورد انجام تحقیقات خود اقدام می کنید.
برای مثال، اگر برای یک شرکت نوتپد کار میکنید و میخواهید بازارهای خود را گسترش دهید، سؤال اصلی شما میتواند این باشد که آیا گسترش بازار خود برای رسیدن به سایر بازارهای آمریکای شمالی سودآور است یا خیر.
هنگام انجام تحقیقات بازاریابی، می توانید داده هایی را جمع آوری کنید که به سوالات زیر پاسخ دهد:
- مشتریان بالقوه من چه کسانی هستند؟
- عادات خرید رایج برای این مشتریان چیست؟
- بازار هدف من چقدر بزرگ است و چند رقیب وجود دارد؟
- قیمت این بازار چقدر است؟
- چگونه با رقابت مقایسه کنم؟
2. یک برنامه تحقیقاتی تهیه کنید
هنگامی که سؤالی را که میخواهید به آن پاسخ دهید مشخص کردید، میتوانید کارآمدترین برنامه را برای انجام تحقیقات خود طراحی کنید. در این مرحله، میتوانید تعیین کنید که آیا میخواهید تحقیقات اولیه خود را انجام دهید، آیا میتوانید به تحقیقات ثانویه تکیه کنید یا هر دو را میخواهید. شما می توانید بفهمید که می خواهید به کدام بازارها دسترسی داشته باشید و چگونه می توانید با مشتریان هدف خود به بهترین شکل تماس بگیرید. شما همچنین می توانید تعیین کنید که چه پارامترهایی را می خواهید برای تحقیق تعیین کنید.
3. دادهها را جمع آوری کنید
جمع آوری داده ها بخش بزرگی از تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار است. زیرا زمان بر است و می تواند ابتکارات زیادی را در بر گیرد. برای مثال، تحقیقات بازار ثانویه ممکن است مستلزم ایجاد و ارائه نظرسنجی های متعدد باشد. در طول این مرحله، دادههایی را جمعآوری میکنید که میتوانید بعداً تجزیه و تحلیل کنید، بنابراین میخواهید تا حد امکان کامل باشید. شما ممکن است تیمی را برای انجام انواع مختلف تحقیقات تشکیل دهید. همچنین ممکن است بخواهید به فناوریها یا سرویسهای وب مختلفی که میتوانند به شما در انجام تحقیقات خود به سازمانیافتهترین روش کمک کنند، نگاه کنید.
4. دادهها را تجزیه و تحلیل کنید
پس از جمعآوری دادهها، میتوانید آنها را در دستههایی سازماندهی کنید و برای شناسایی الگوها از طریق آن نگاه کنید. برای این بخش از تجزیه و تحلیل تحقیق خود می توانید از هر یک از مدل های تجزیه و تحلیل ذکر شده در بالا استفاده کنید. در طول این مرحله، شما به دنبال اطلاعاتی هستید که ممکن است به شما در پاسخ به سوال هدف یا کلیدی خود کمک کند.
برای مثال، اگر میخواهید تعیین کنید که آیا میتوانید شرکت دفترچه یادداشت خود را به بازارهای بینالمللی منتقل کنید، میتوانید الگوهایی را در رابطه با درآمد در آن بازارهای جدید، هزینههای مرتبط با گسترش، علاقه به آن بازارهای جدید و رقبا در آن بازارها جستجو کنید. یافتن الگوهای مرتبط با آن موضوعات میتواند به شما کمک کند تا ایدهای در مورد اینکه حرکت به آن بازارها ممکن است مستلزم آن باشد.
5. یافتهها را ارائه دهید
هنگامی که الگوها را شناسایی کردید، می توانید داده های خود را در یک ارائه سازماندهی کنید تا با تیم یا مدیران خود به اشتراک بگذارید. این مرحله به شما کمک می کند تا آنچه را که در طول تحقیق و تجزیه و تحلیل خود آموخته اید، به اشتراک بگذارید. علاوه بر این، ممکن است هنگام ایجاد یک برنامه اقدام بر اساس تحقیقات بازار خود، نظرات سایر تیم ها و مدیران را بخواهید، به همین دلیل است که ارائه آن به آنها می تواند مفید باشد.
به عنوان مثال، اگر دفترچه یادداشت می فروشید و علاقه مند به ورود به بازارهای جدید هستید، می توانید با بخش توزیع و بخش حسابداری خود مشورت کنید تا تعیین کنید آیا حمل و نقل بین المللی برای شرکت شما امکان پذیر است یا خیر.
6. نتیجه گیری کنید
در این مرحله، معمولاً میتوانید به سؤال کلیدی که در مرحله اول به آن پاسخ دادهاید پاسخ دهید، زیرا تحقیقات خود را انجام دادهاید، آن را تجزیه و تحلیل کردهاید و به اشتراک گذاشتهاید. برای نتیجهگیری، میتوانید مراحل متناسب با نوع تحلیلی را که استفاده کردهاید، از جمله بازخورد تیم خود و ارائه پاسخی که هدفتان را برآورده میکند، دنبال کنید.
به عنوان مثال، اگر در حال تجزیه و تحلیل تحقیقات بازار برای شرکت دفترچه یادداشت هستید، ممکن است تحلیل شما نشان داده باشد که رقابت کمی وجود دارد و احتمال درآمد بالایی در قیمت شرکت شما در مکزیک و کانادا وجود دارد. هنگامی که با تیم خود در مورد احتمالات توزیع مشورت می کنید، به این نتیجه می رسید که این بازارها به شرکت شما کمک می کنند تا به هدف خود برای گسترش موفقیت آمیز به بازارهای آمریکای شمالی دست یابد.