شغل مدیر ریسک شامل مدیریت ریسک های یک سازمان و کاهش اثر آنها است. یک مدیر ریسک موثر باید مجموعه مهارت هایی را داشته باشد که به آنها در شناسایی مشکلات، ارزیابی راه حل ها و انتقال اقدامات لازم کمک کند. درک اینکه چه مهارت هایی برای این نقش ضروری هستند می تواند به شما کمک کند تا مدیریت ریسک موثرتری انجام دهید. در این مقاله، مهارت‌ های مدیریت ریسک را مورد بحث قرار می‌ دهیم، مراحل بهبود آن‌ها را بررسی می‌ کنیم و نحوه استفاده از آن‌ها در محل کار را مورد توجه قرار می دهیم.


مهارت مدیریت ریسک چیست؟

مهارت‌ های مدیریت ریسک مجموعه‌ ای متمایز از توانایی‌ ها هستند که متخصصان ریسک را برای انجام وظایف متنوع خود واجد شرایط می‌ سازد. مدیران ریسک از مهارت های تحلیلی برای کشف ریسک های بالقوه و مهارت های ارتباطی برای توضیح این ریسک ها برای ذینفعان شرکت استفاده می کنند. مهارت های مالی به آنها کمک می کند تا ریسک را محاسبه کنند و حل مسئله به آنها کمک می کند تا راه هایی را برای کاهش این خطرات و محدود کردن احتمال وقوع آنها بیابند. یک مدیر ریسک باید از مهارت های خود برای شناسایی ریسک های خارجی و داخلی مرتبط با یک سازمان استفاده کند.


نمونه هایی از مهارت های مدیریت ریسک

برخی از مهم ترین مهارت های مدیریت ریسک عبارتند از:

دانش و درک قوانین

بخش عمده ای از نقش مدیر ریسک حفظ وضعیت فعلی مقررات مربوط به حوزه ای است که سازمان آنها در آن فعالیت می کند. اطمینان از مطابقت شرکت و کالاها یا خدمات آن با تمام استانداردهای صنعت برای بسیاری از صنایع بسیار مهم است. زیرا عدم انطباق می تواند منجر به شکست محصول و جریمه های قابل توجهی شود. به روز ماندن در مورد انطباق و مقررات مستلزم تعهد مداوم است.

مهارت های تحلیلی

توانایی پیش بینی و ارزیابی ریسک نیازمند مهارت های تحلیلی مورد نیاز برای مطالعه داده‌های مرتبط است. این نه تنها مستلزم نتیجه‌ گیری و استفاده از آن‌ها برای تصمیم‌ گیری استراتژیک است، بلکه قادر به شناسایی شکاف‌ ها در داده‌ها و حوزه‌ هایی است که به تحقیقات بیشتر نیاز دارند. تجزیه و تحلیل صحیح داده ها معمولاً نیازمند توانایی طبیعی برای نتیجه گیری مرتبط از اطلاعات موجود است.

تفکر استراتژیک

علاوه بر شناسایی ریسک‌ های موجود و بالقوه، مدیران ریسک همچنین باید با مدیریت شرکت برای توسعه استراتژی‌ هایی برای کاهش ریسک ها کار کنند. این استراتژی ها اغلب مستلزم اقداماتی هستند که در درازمدت سازمان را تحت تأثیر قرار می دهند. به این معنی که مدیران ریسک باید راه حل هایی ارائه دهند که نحوه تأثیر آنها بر آینده شرکت را در نظر بگیرد. مدیران ریسک همچنین باید فرصت های مختلف مرتبط با ریسک را شناسایی کنند.

دانش مالی

ریسک مالی برای همه کسب‌ و کارها مشترک است. بنابراین مدیران ریسک باید مهارت‌ های مالی قابل اعتمادی برای شناسایی و کاهش ریسک‌ ها داشته باشند. آنها باید ریسک هایی را که می توانند مدیریت کنند از خطراتی که خارج از کنترل سازمان هستند متمایز کنند. اکثر کارفرمایان اصلی به دنبال مدیران ریسک با اعتبار علمی در امور مالی هستند.

مهارت های ارتباطی

مدیران ریسک مسئول ارتباط شفاف در داخل شرکت در مورد هرگونه ریسک و استراتژی ریسک هستند. آنها باید مهارت های ارتباطی نوشتاری و شفاهی موثری داشته باشند تا بتوانند برای طیف وسیعی از کارمندان، از مدیریت ارشد گرفته تا کارمندان سطح پایه، جذاب باشند. آنها اغلب از انواع ابزارهای رسانه ای برای برقراری ارتباط با ریسک های شرکت و بخش خاص استفاده می کنند.

مهارت های حل مسئله

هنگامی که یک مدیر ریسک ریسکی را شناسایی می کند، شروع به کار روی روش هایی برای به حداقل رساندن تأثیر آن می کند. این می تواند شامل تجزیه و تحلیل ماهیت و علل خطر، ایجاد استراتژی هایی برای حذف یا کاهش آن و سپس اجرای آن استراتژی ها باشد. مجموعه مهارت های حل مسئله اغلب به ویژگی هایی مانند تفکر انتقادی، تمرکز و میل طبیعی برای حل مشکلات نیاز دارد.

توانایی کار تحت فشار

مدیریت ریسک اغلب یک شغل استرس زا است. زیرا خطاها می توانند پیامدهای مهمی بر رفاه شرکت داشته باشند. مدیران ریسک باید با استفاده از بهترین توانایی های خود بدون توجه به فشار عمل کنند. بهتر است چندین سیستم و استراتژی ایجاد کنید که شانس بروز ریسک را محدود می کند.


مهارت های مدیریت ریسک

چگونه می توان مهارت های مدیریت ریسک را بهبود بخشید؟

در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید مهارت های مدیریت ریسک خود را بهبود ببخشید:

1. روش های ارتباطی ایجاد کنید

مهارت های ارتباطی خوب برای یک مدیر ریسک مهم است. زیرا آنها باید با هر بخش در تماس باشند. هنگامی که یک مدیر ریسک روش‌های ارتباط مؤثر را توسعه می‌دهد، مانند از طریق یک خبرنامه ایمیل یا یک کانال پلتفرم ارتباطی شرکت، به‌ روز رسانی کارکنان در مورد خطرات کشف‌شده آسان‌ تر است. از طریق ارتباطات باز، کارکنان همچنین می توانند بازخورد مربوطه را ارائه دهند که یک مدیر ریسک می تواند از آن برای حذف یا کاهش خطرات استفاده کند.

2. به آموزش خود ادامه دهید

تحصیلات حرفه ای یک مدیر ریسک باید در طول حرفه وی ادامه یابد. ادامه مطالعه و تحقیق در مورد عناصری مانند مقررات صنعت، شرایط اقتصادی، تغییر ترجیحات مصرف کننده و ویژگی های محصول برای آنها مفید است. این می تواند به آنها کمک کند تا استراتژی های کاهش ریسک مرتبط را با شانس موفقیت بالا حفظ کنند.


بیشتر بخوانید: تفاوت TQM و 6 سیگما چیست؟


TQM و 6 سیگما (شش سیگما)

3. درک سازمانی خود را بهبود ببخشید

مدیریت ریسک معمولاً همه بخش‌های یک سازمان را شامل می‌ شود. بنابراین یک مدیر ریسک باید عملیات و رویه‌ های آن را مطالعه کند تا توانایی‌ های خود را به حداکثر برساند. در حین انجام این کار، هر گونه خطر خارجی، مانند رعایت مقررات و تغییر شرایط اقتصادی را شناسایی کند. همچنین شناسایی خطرات داخلی، مانند روحیه ضعیف کارکنان یا فقدان ابزار مناسب، مهم است. داشتن دانش بهتر از ساختار سازمانی ممکن است به شما در پیش بینی نقاط ضعف کمک کند.

4. از اشتباهات گذشته درس بگیرید

تعیین یک هدف مدیریت ریسک برای حذف همه خطاها و محاسبات اشتباه غیر واقعی است. در عوض، اهداف SMART را به طور مشخص، قابل اندازه‌ گیری، قابل دستیابی، مرتبط و محدود به زمان تعیین کنید. نتایج خود را از نظر موفقیت و خطا تجزیه و تحلیل و خطاهای خود را ارزیابی کنید تا مطمئن شوید که اشتباهات خود را تکرار نمی کنید.


مهارت های مدیریت ریسک در محل کار

این روش‌ ها را برای استفاده از مهارت‌ های مدیریت ریسک در محل کار در نظر بگیرید:

دانش و درک قوانین

از مدیران ریسک انتظار می رود که از دانش خود در مورد قوانین و مقررات مربوطه استفاده کنند تا شرکت خود را به روز نگه دارند. دانش آنها برای محافظت از کسب و کار در برابر رفتارهای مخاطره آمیز عمل می کند و از فعالیت های غیر قانونی جلوگیری می نماید. از آنجایی که شرایط نظارتی اغلب تغییر می کند، مدیر ریسک مسئول حفظ مقررات است.

مهارت های ارتباطی

مدیران ریسک بر مهارت های ارتباطی خود در محل کار تکیه می کنند. آنها به نظرات اعضای تیم‌ ها و بخش‌ های مختلف گوش می‌ دهند تا زمینه‌ های خطر را شناسایی کنند. آنها عملیات و فرآیندها را ارزیابی می کنند و تجزیه و تحلیل و راه حل های ممکن را با اعضای تیم در میان می گذارند. مدیران ریسک نیازها و راه حل ها را با رهبران شرکت و سایر کارمندان در میان می گذارند.

توانایی کار تحت فشار

گاهی اوقات، شرکت‌ ها در زمانی که شرایط بسیار چالش برانگیز است، به دنبال راهنمایی یک مدیر ریسک هستند. برای اینکه یک مدیر ریسک بیشترین تأثیر را داشته باشد، نباید اجازه دهد فشار یا احساسات او را منحرف کند. مهم است که او تمرکز خود را حفظ کرده و اقدامات لازم را انجام دهد. او همچنین می تواند از مهارت های ارتباطی خود در این موارد برای تشویق آرامش با راه حل و استراتژی جدید استفاده کند.


چگونه مهارت های مدیریت ریسک را در رزومه برجسته کنیم؟

هنگام درخواست برای موقعیت‌ شغلی مدیریت ریسک، برجسته کردن مهارت‌ های مرتبط مفید است. بر اساس موقعیت خودتان در فرآیند مصاحبه، می توانید این کارها را انجام دهید:

مهارت های مدیر ریسک برای رزومه

می توانید مهارت های مربوط به مدیریت ریسک را با قرار دادن آنها در یک بخش جداگانه بین سابقه کاری و تحصیلات خود به رزومه خود اضافه کنید. قبل از ایجاد بخش مهارت‌ ها، شرح شغل را دوباره بخوانید تا ببینید چه مهارت‌ هایی برای کارفرما مهم هستند. با سفارشی کردن رزومه خود برای برآورده کردن انتظارات کارفرما، ممکن است شانس بیشتری برای جلب توجه و دعوت به مصاحبه داشته باشید.

مهارت های مدیر ریسک برای مصاحبه شغلی

در طول مصاحبه خود را برای پاسخ دادن به سوالات در مورد انواع مختلف موقعیت های خطر آماده کنید. در پاسخ های خود، توضیح دهید که چگونه مجموعه مهارت های شما می تواند به شما در مدیریت موقعیت های گوناگون کمک کند. پاسخ های خود را به تجربیات موفق خود در استفاده از این مهارت ها مرتبط کنید. پاسخ های خود را با تکنیک پاسخ STAR که شامل موارد زیر است شکل دهید:

  • توصیف وضعیت
  • توضیح تکلیف خود
  • ذکر اقداماتی که انجام دادید
  • نشان دادن نتایج مثبت اقدامات
ثبت امتیاز

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *