آیا دوست دارید آخر هفته ها در بیمارستان کودکان فعالیت داوطلبانه انجام دهید؟ یا در یک آسایشگاه سالمندان، به افراد مسن غذا بدهید؟ یا شاید برایتان جذاب باشد که کاری برای حفظ محیط زیست انجام دهید. به نظر شما نقش رهبری و مدیریت در این دسته از فعالیت ها چیست؟ آیا مشاغلی در حوزه رهبری وجود دارند که بتوانند چیزی فراتر از سایر مشاغل و سایر رهبران سازمان ها ارائه دهند و تفاوتی در دنیا ایجاد کنند؟ آیا گذراندن دوره MBA برای رهبری تحول آفرین مفید است؟

رهبری می تواند در حوزه های مراقبت های بهداشتی، خدمات اجتماعی، آموزش، مشاوره علمی و فنی، برگزاری رویدادها و بازدیدها، جمع آوری کمک های مالی و اقدامات مبتکرانه دیگر نقشی تحول آفرین و متمایز داشته باشد. موسساتی که در این زمینه ها فعالیت دارند، به رهبرانی با استعداد نیازمندند تا مدیریت، هدایت، جمع آوری کمک مالی و شروع اقدامات خلاقانه و نوآورانه را سازمان دهند. یافتن یک شغل در حوزه رهبری که هم مخارج زندگی شما را تامین کند و هم برای جامعه ایجاد تفاوت و تحول نماید، از این راه قابل دستیابی است. شرکت در دوره های توسعه رهبری و مدیریت همچون MBA می تواند شما را یک قدم به آن موقعیت نزدیک تر کند. به این دسته از مشاغل رهبری علاقه مند هستید؟ با ما همراه باشید تا چند نمونه از آنها را برشماریم.
این مشاغل در حوزه رهبری می توانند دنیا را تغییر دهند
در اینجا، شش نمونه از شغل هایی را نام خواهیم برد که می تواند در جامعه پیرامون شما تغییراتی اساسی خلق کند. این شغل ها به شرح زیر هستند:
1. مدیر موسسه آموزش عالی
در کالج ها و دانشگاه ها، مدیران آموزش عالی از مهارت های رهبری خود برای هماهنگ کردن خدمات برای دانشجویان استفاده می کنند. این مدیران در بخش هایی مانند فعالیت های دانشجویی، پذیرش، دفتر ثبت، یا دفتر رئیس دانشگاه حضور دارند. محدوده وظایف شما ممکن است شامل مصاحبه با دانشجویان آینده و کمک به دانشجویان فعلی برای ثبت نام در کلاس ها باشد.
اگر وارد این دسته از مشاغل رهبری در موسسات آموزش عالی شوید، می توانید رویدادها را برنامه ریزی کنید، سیاست های آکادمیک را هماهنگ کنید، یا در مقام مشاوره به فعالیت بپردازید. درآمد این دسته از شغل های رهبری نیز قابل توجه است. داشتن یک مدرک کارشناسی ارشد مرتبط مانند مدرک مدیریت حرفه ای کسب و کار (MBA) می تواند شما را به این نقطه برساند.
2. مدیر آموزش و توسعه
اگر مهارت های یک مدیر منابع انسانی، یک مربی و یک مشاور کسب و کار را با هم ترکیب کنیم و به یک شخص ارائه دهیم، آن شخص «مدیر آموزش و توسعه» خواهد بود. اگر در زمینه مدیریت کسب و کار تحصیل کرده باشید، می توانید در سازمان ها در رده مدیریت ارشد یا رهبری استخدام شوید تا افراد شاغل در سازمان را به طور مستمر آموزش و توسعه بدهید. ارزیابی نیازهای کارکنان و مدیریت بودجه برنامه های آموزشی سازمان نیز از دیگر وظایف شما خواهد بود.
از طرف دیگر، ممکن است بتوانید در مشاغل گوناگونی به عنوان مشاور رهبری کار کنید. بنابراین بسیار مهم است که مهارت های رهبری از جمله تفکر انتقادی، قاطعیت و قابلیت های ارتباطی قوی را در خود پرورش دهید. کار دیگری که برای ایجاد تحول در سازمان می توانید انجام دهید، استفاده از رویکرد رهبری کوچینگ است. مدیران آموزش و توسعه در صنایع مختلف از جمله خدمات علمی و فنی، بنگاه های تجاری، مالی، بیمه، آموزش و مراقبت های بهداشتی مشغول به کار می شوند.

3. مدیر خدمات پزشکی و بهداشتی
در دوره های تخصصی MBA شما یاد می گیرید که چطور منابع را برای هماهنگی مراقبت های بهداشتی مدیریت کنید. به همین خاطر است که در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی، گرایش ویژه ای برای این دوره در مدارس کسب و کار تعریف شده است. شما نه تنها مسئول حفظ بودجه یک بخش، یک مرکز درمانی یا یک مطب خواهید بود، بلکه باید کارکنان و محیط کار را همواره از نظر قوانین، مقررات و فناوری به روز نگه دارید.
در کنار این ها، اگر پیشینه پرستاری، بهداشت یا پزشکی (آکادمیک و تجربی) داشته باشید برایتان بسیار مفید است. مدیران خدمات پزشکی و بهداشتی اغلب در بیمارستان ها و کلینیک های تخصصی کار می کنند.
4. مدیر مدرسه
در دنیای آموزش، رهبر نهایی همان مدیر مدرسه است. اگر بخواهید به عنوان یک مدیر دبستان، راهنمایی یا دبیرستان فعالیت کنید، باید توجه و احترام صدها کودک و تعداد زیادی معلم را جلب کنید. شرکت در دوره های مدیریتی همچون MBA برای رشد مهارت های شما به منظور فعالیت در این گروه از مشاغل رهبری مفید است. در کنار تحصیلات، تجربه فردی (مثلا تجربه تدریس یا کار در مدارس) نیز اهمیت دارد.
5. مدیر کامپیوتر و سیستم های اطلاعاتی
مدیران فناوری اطلاعات نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری یک سازمان را به خوبی برآورده می کنند. کار آنها وابسته به شبکه داخلی کارمندان و مدیران اجرایی سازمان است که به شکلی پیچیده و منظم، با شبکه خارجی شامل مشتریان، تامین کنندگان و ذی نفعان سازمان در بسترهای الکترونیکی و دیجیتالی ارتباط می یابد. چه کسی باید فناوری های رایانه ای شرکت را به روز و ایمن نگه دارد؟ این وظیفه مدیران کامپیوتر و سیستم های اطلاعاتی در شرکت است.
حقوق و درآمد این دسته از رهبران و مدیران ارشد نسبتا بالاست و این به جهت مسئولیت بالای آنان است. بخش مدیریت فناوری اطلاعات در هر سازمان از مهم ترین بخش ها برای رونق و ایجاد تحولات عظیم است. بنابراین اگر رهبر فناوری و سیستم های اطلاعات یک سازمان شوید، به طور حتم در جایگاهی با پتانسیل تحول آفرینی قرار گرفته اید!

6. مدیر خدمات و تسهیلات اداری
رهبران و مدیران خدمات و تسهیلات اداری، نقاط قوت و ضعف کسب و کار یا سازمان خود را بررسی می کنند. آنها هدف گذاری و معیارگذاری را انجام می دهند، بر کارکنان نظارت دارند و به دنبال بهبود فرآیندهای کسب و کار هستند. این دسته از مشاغل رهبری می تواند هم در حوزه های مراقبت های بهداشتی و کمک های اجتماعی باشد و هم در حوزه خدمات آموزشی. مدرک MBA به شما کمک می کند تا مهارت های تحلیلی را که برای این دسته از شغل ها نیاز دارید، به دست آورید.
سخن پایانی
اگر می خواهید وارد آن دسته از مشاغل رهبری شوید که در دنیای اطرافشان تغییری ایجاد می کنند، دوره آموزشی MBA یکی از راه هایی است که تکنیک های موثر در تحقق این هدف را به شما آموزش می دهد. شما باید یاد بگیرید چگونه تغییر را در بستر خودش اعمال کنید، چطور به دیگران انگیزه بدهید و به آنان کمک کنید. شغل هایی که مرتبط با فعالیت های خیرخواهانه و زیست محیطی هستند، در کنار شغل هایی که بر کیفیت زندگی مردم یا کارکنان یک سازمان تاثیر می گذارند، می توانند در جایگاه خود به ایجاد تحول کمک کنند. بنابراین نیازی نیست حتما در یک جایگاه بالا در جامعه باشید تا بتوانید تحولی بیافرینید… تنها کافیست بیاموزید، بیشتر بیاموزید و هرگز یادگیری را متوقف نکنید.
[…] مشاغل رهبری که در سازمان ها تحول آفرین هستند! […]
[…] کارمندانی که زیر سایه یک رهبر بااخلاق کار می کنند، اغلب خوشحال تر هستند و دغدغه بیشتری در کار خودشان دارند. رهبران یک سازمان ممکن است ممکن است سیاست های خاصی را اعمال کنند تا اطمینان حاصل شود که رویه های اخلاقی و منصفانه استاندارد در یک کسب و کار پابرجا می ماند. (اینجا را هم ببینید: مشاغل رهبری که در سازمان ها تحول آفرین هستند!) […]
[…] این تئوری اساساً برگرفته از نظریه صفت است، اما بیشتر تکامل یافته است. این نظریه می گوید که هیچ ویژگی عمومی وجود ندارد که در تمام موقعیت ها کاملا درست جواب دهد. در عوض، ویژگی های منحصر به فردی وجود دارد که برای موقعیت های خاص مناسب است تا آن را به موفقیت برساند. رهبران بر اساس موقعیتهایی که بیشتر با آنها مواجه میشوند تغییر می کنند. بنابراین به عنوان رهبر موفق در این موقعیت شناخته می شوند. (می خواهید بدانید کدام رهبرها در سازمان تحول ایجاد می کنند؟ اینجا را ببینید) […]