تفاوت های زیادی میان مدیر بودن و مدیر موفق بودن است. سخنان، نگرش ها و اقدامات رهبران، تفاوت بزرگی برای افراد و سازمان شما ایجاد می کند و تفاوت میان مدیران می شود. برقراری ارتباط موثر نیازمند آگاهی و تمرین است. مدیران موفق اطلاعات بسیار زیادی را در همه حوزه ها از جمله، روانشناسی، فنون مذاکره و… دارند.
یک مدیر موفق باید بتواند تا روابط بسیار مستحکم و مفیدی را با تمام افراد در سطوح مختلف و بویژه درون سازمانی خودش برقرار کند. یادگیری مهارت های ارتباطی، مدیران را مجهز می کند تا بتوانند بدرستی فکر کنند، ایده های خود را بیان کنند و اطلاعات را با تعداد زیادی از مخاطبان به اشتراک بگذارند. مدیران موفق می آموزند که با جریان های سریع اطلاعات در سازمان و در میان مشتریان، شرکا و سایر ذینفعان و تأثیرگذاران همسو شوند و سازماندهی کنند.
برای مدیر موفق شدن چه مهارت های ارتباطی را یاد بگیریم؟
بهترین مدیران، شنوندگان خوبی هستند. گوش دادن اعتماد، احترام و صراحت را تقویت میکند. مهارت های رهبری و ارتباطی به پیام های گفتاری و نوشتاری محدود نمی شود. نحوه رفتار شما با افراد، صرف نظر از کلماتی که به زبان می آورید، اطلاعاتی در مورد منش، عقیده یا خلق و خوی شما میدهد. بازده عملکردی افراد تیم شما با بهبود مهارت های ارتباطی و مدیریتی شما قطعا ارتقا مییابد.مدیریت و داشتن ارتباطات موثر، در گرو مهارت است. بسیاری از افراد، مدیری اصیل میخواهند. کسی که بتوانند برای او احترام قائل شوند و دوست داشته باشند تا از او پیروی کنند. اجازه دهید پرسنل شما بدانند که چه کسی هستید، از کجا آمده اید، و شما برای چه چیزهایی ارزش قائل هستید. دانستن این موضوعات قطعا به بهبود ارتباطات میان شما و افراد سازمانتان کمک خواهد کرد. در دسترس بودن نیز یک کلید دیگر است. بعنوان یک مدیر موفق سعی کنید تا جلوی دید و در دسترس باشید. اگر افراد تیم شما، شما را ببینند، بیشتر با شما ارتباط میگیرند.
چگونه مدیر خوبی باشیم؟
مراحل کسب مهارت های یک مدیر موفق به این صورت است:
با تیم خود همکار باشید، نه اینکه رئیس آن ها باشید.
مربی اجرایی معتبر فدراسیون بینالمللی مربی، گفت: ممکن است عادت داشته باشید که همه ی کارهایتان را به طور کامل خودتان انجام دهید، اما برای اینکه به یک مدیر موفق تبدیل شوید بهتر است تا برخی از مسئولیتها را محول کنید. شما باید کارها را تقسیم و مدیریت کنید تا بتوانید به امور مهمتری برسید.
به عنوان یک مدیر موفق، شما باید تیم خود را در فرآیندهای تصمیم گیری مشارکت دهید. بر اساس یک گزارش، ۷۴ درصد از کارگران گفتند که فرهنگ کاری مشترک را به فرهنگی ترجیح می دهند که رئیس بیشتر تصمیمات را می گیرد.
۲. کارمندان خود را بشناسید.
هر کارمندی نقاط قوت، ضعف و روشهای یادگیری متفاوتی دارد. به عنوان یک مدیر، وظیفه شما این است که واقعاً ویژگی های هر فرد را درک کنید تا به طور مؤثر آنها را رهبری کنید و یک رابطه مثبت بین رئیس و کارمند ایجاد کنید. این را می توان صرفاً با مشاهده کارهایی که آنها تولید می کنند انجام داد، اما پرسیدن سؤالات ساده به صورت دوره ای جزئیات را نیز ارائه می دهد.
متخصصان این حوزه پیشنهاد میکنند از این سوال استفاده کنید: «بهترین روزی که در سه ماه گذشته در محل کار داشته اید چه بوده است؟» تا کارمند را در مورد وظایف و تکالیفی که از انجام آنها لذت میبرند فکر کند. با توجه به پاسخهای آنها، سپس میتوانید نحوه واگذاری وظایف به این کارمند را تنظیم کنید تا بهترین نتیجه ممکن را به دست آورید.
شما همچنین می توانید برعکس این سوال را بپرسید: “بدترین روزی که در سه ماه گذشته در محل کار خود داشته اید چه روزی بوده است؟” گفتگوهایی مانند این به شما کمک می کند تا بفهمید چه چیزی کار نمی کند تا بتوانید وضعیت را اصلاح کنید.
۳. یک محیط کاری مثبت و فراگیر ایجاد کنید.
مثالی که برای دفتر خود تعیین میکنید میتواند بر موفقیت سازمان شما تأثیر زیادی بگذارد. ایجاد یک محیط کاری مثبت و مفرح که باعث می شود اعضای تیم احساس کنند با هم صمیمی و محترم هستند، بسیار مهم است. یک کارمند شاد، کارمند سازنده تری است. شما میتوانید با الگوبرداری از رفتار خوب روزانه و همچنین اجرای گاه به گاه فعالیت های پیوند تیمی، یک فرهنگ کاری متنوع و فراگیر ایجاد کنید.
شما باید اغلب موفقیت های تیمی (حتی موفقیت های کوچک) را به رسمیت بشناسید. رهبران بزرگ کارمندان خود را می شناسند و در صورت امکان قدردانی خود را ابراز می کنند. کارمندان می خواهند احساس قدردانی کنند و به کارشان توجه شود. وقتی کاری را که به خوبی انجام داده اند به آنها اعتبار می دهید، انگیزه آن ها برای ادامه کار سخت می شود.
به زبان ساده، روسای بزرگ اغلب برای تمجید از دیگران و ترویج نکات مثبت، پیشقدم میشوند، نه اینکه به کاستی ها و اشتباهات ضربه بزنند.
تقدیر می تواند روحیه تیم را تقویت کند و فرهنگ کاری مثبت را ایجاد کند. اگر در ارائه بازخورد و شناخت ویژگیهای مثبت افراد کم کار باشید، ممکن است کارمندان فکر کنند که کارشان بی توجه است و کمتر به آنها اهمیت می دهند.
ارتباطات موثر رهبری برای کل سازمان بسیار مهم است چرا که هنگامی که مدیران شما مهارت های ارتباطی موثر را دارند، میتوانند:
- تاثیرگذاری بسیار زیادی را حتی بر روی افرادی که انعطاف پذیری کمتری دارند، داشته باشید.
- به خواسته ها و نیازهای تمام پرسنل گوش دهید.
- بیان نظرات و گفت وگو ها را ترویج دهید.
- مکالمات دشوار، اما مورد نیاز را آغاز کنید.
- انتظارات را درک کنید و سوالات خوبی بپرسید.
- با تجهیز تیم خود به مهارت های ارتباطی مدیر موفق، نتایج قابل توجهی را در سازمان خود دریافت کنید.
موسسه علوم و فنون تهران
بیزینس اسکول تهران اولین و معتبرترین برگزارکنندهی دوره های MBA، DBA و PostDBA است که با شرکت در دورهها میتوانید بر علم مدیریت خود بیافزایید و مباحث مورد نیاز علوم مدیریت را فرا بگیرید. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تماس ۹۰۰۰۸۰۰۰ تماس حاصل نمایید.
یک پاسخ