فرسودگی شغلی چیست؟

فرسودگی شغلی

فهرست مطالب

فرسودگی شغلی واکنشی به استرس شغلی طولانی مدت یا مزمن است. با سه بعد اصلی مشخص می شود: خستگی، بدبینی (همذات پنداری کمتر با شغل)، و احساس کاهش توانایی حرفه ای. به بیان ساده‌تر، اگر احساس خستگی می‌کنید، از شغل خود متنفر می‌شوید و در کار احساس توانایی کمتری می‌کنید، نشانه‌هایی از فرسودگی شغلی را نشان می‌دهید. اکثر مردم اکثر ساعات بیداری خود را صرف کار می کنند. بنابراین، اگر از شغل خود متنفر هستید، از رفتن به سر کار می ترسید و از کاری که انجام می دهید رضایت ندارید، می تواند آسیب جدی به زندگی شما وارد کند.

این تلفات از طریق علائم فرسودگی شغلی خود را نشان می دهد. اصطلاح “فرسودگی شغلی” یک اصطلاح نسبتاً جدید است که اولین بار در سال 1974 توسط هربرت فرویدنبرگر در کتاب خود “فرسودگی شغلی: هزینه بالای موفقیت بالا” ابداع شد. فرودنبرگر فرسودگی شغلی را اینگونه تعریف می کند: «از بین رفتن انگیزه یا انگیزه، به ویژه زمانی که وفاداری فرد به یک علت یا رابطه نتواند نتایج مطلوب را ایجاد کند».
علائم فرسودگی شغلی
اگرچه فرسودگی شغلی یک اختلال روانشناختی قابل تشخیص نیست، اما به این معنا نیست که نباید آن را جدی گرفت. علائم فرسودگی می تواند هم از نظر جسمی و هم از نظر ذهنی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

فرسودگی شغلی
فرسودگی شغلی

علائم فرسودگی جسمی

وقتی فرسودگی شغلی را تجربه می کنید، بدن شما اغلب علائم خاصی را نشان می دهد. تحقیقات نشان می دهد که برخی از رایج ترین علائم فرسودگی جسمی عبارتند از:

  • مشکلات گوارشی
  • فشار خون بالا
  • عملکرد ضعیف سیستم ایمنی (بیشتر بیمار شدن)
  • سردردهای تکراری
  • مشکلات خواب

از آنجایی که فرسودگی شغلی ناشی از استرس مزمن است، آگاهی از این که چگونه این استرس به طور کلی بر بدن تاثیر می گذارد، مفید است. استرس مزمن ممکن است از نظر فیزیکی از نظر داشتن درد و درد بیشتر، سطح انرژی پایین و تغییرات در اشتها احساس شود.

 

فرسودگی شغلی در مقابل افسردگی

فرسودگی شغلی علائمی را با برخی از بیماری های روانی مانند افسردگی به اشتراک می گذارد. علائم افسردگی همچنین شامل از دست دادن علاقه به چیزها، احساس ناامیدی، علائم شناختی و جسمی و همچنین افکار خودکشی است. افراد مبتلا به افسردگی، نه فقط در محل کار، احساسات و افکار منفی را در مورد همه جنبه های زندگی تجربه می کنند. اگر این احساس شماست، یک متخصص سلامت روان می تواند کمک کند. جستجوی کمک مهم است زیرا افرادی که فرسودگی شغلی را تجربه می کنند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به افسردگی باشند.

عوامل خطر برای علائم فرسودگی شغلی

داشتن یک شغل پر استرس همیشه منجر به فرسودگی شغلی نمی شود. اگر استرس شما به خوبی مدیریت شود، ممکن است این اثرات بد را تجربه نکنید. اما برخی از افراد (و آنهایی که در مشاغل خاصی هستند) در معرض خطر بالاتری برای داشتن علائم فرسودگی شغلی نسبت به دیگران هستند. برای مثال، گزارش ملی فرسودگی شغلی، افسردگی و خودکشی پزشکان در سال 2019 نشان داد که 44 درصد از پزشکان فرسودگی شغلی را تجربه می کنند. البته این فقط پزشکان نیستند که در حال سوختن هستند. کارگران در هر صنعتی در هر سطحی در معرض خطر بالقوه هستند.
بر اساس گزارش گالوپ در سال 2018، پنج عامل شغلی وجود دارد که می تواند در فرسودگی شغلی کارکنان نقش داشته باشد:
فشارهای زمانی نامعقول کارمندانی که می گویند زمان کافی برای انجام کار خود دارند 70 درصد کمتر دچار فرسودگی شغلی می شوند، در حالی که افرادی که نمی توانند زمان بیشتری کسب کنند (مانند امدادگران و آتش نشانان) در معرض خطر فرسودگی شغلی بیشتری هستند.


برای خواندن مقاله کلیک کنید: محیط کسب و کار، مبنای فعالیت سودآور و پایدار


ارتباطات موثر با کارمندان

عدم ارتباط و حمایت مدیریت پشتیبانی مدیر یک محافظ روانی در برابر استرس ارائه می دهد. کارمندانی که احساس می‌کنند قویاً توسط مدیرشان حمایت می‌شوند، 70 درصد کمتر احتمال دارد که علائم خستگی کار را به طور منظم تجربه کنند. عدم شفافیت نقش. تنها 60 درصد از کارگران می دانند که از آنها چه انتظاری می رود.

وقتی انتظارات مانند اهداف متحرک هستند، کارمندان ممکن است صرفاً با تلاش برای فهمیدن اینکه قرار است چه کاری انجام دهند خسته شوند. حجم کاری غیرقابل مدیریت. وقتی حجم کار غیرقابل کنترل باشد، حتی خوشبین ترین کارمندان نیز احساس ناامیدی خواهند کرد. احساس غرق شدن می تواند به سرعت منجر به علائم خستگی کار شود. درمان ناعادلانه. کارمندانی که احساس می کنند در محل کار با آنها ناعادلانه رفتار می شود، 2.3 برابر بیشتر احتمال دارد که سطح بالایی از خستگی کار را تجربه کنند.

رفتار ناعادلانه ممکن است شامل مواردی مانند طرفداری، جبران ناعادلانه، و بدرفتاری از سوی همکار باشد. استرسی که به فرسودگی شغلی کمک می‌کند، می‌تواند عمدتاً از شغل شما ناشی شود، اما عوامل استرس‌زا از سایر بخش‌های زندگی نیز می‌توانند به این سطوح بیفزایند. به عنوان مثال، ویژگی های شخصیتی و الگوهای فکری مانند کمال گرایی و بدبینی، می تواند به استرسی که شما احساس می‌کنید کمک کند.

نظر شما برای ما مهم است

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

TBS در کنار شماست …

جهش سودآوری در کسب و کار خود با فراگیری به روزترین متدهای مدیریت بیزینس

ارتباط با ما : 90008000