بازاریابی آنلاین یکی از اجزای مهم کسب و کار است که به شرکت ها کمک می کند مخاطبان خود را جذب کنند، در آنها اعتماد ایجاد کنند و فروش را افزایش دهند. دو زیرمجموعه بسیار نزدیک در بازاریابی آنلاین «بازاریابی دیجیتال» و «بازاریابی محتوا» هستند. دانستن اینکه هر کدام از این ها چیست و چه تفاوتی با یکدیگر دارند، می تواند به شما کمک کند استراتژی هایی برای هر دو بخش ایجاد کنید که می تواند بازخورد کمپین های بازاریابی و تبلیغات شما را بهبود ببخشد. در این مقاله، توضیح می دهیم که بازاریابی دیجیتال و بازاریابی محتوا چیست و تفاوت های بین آنها را بیان می کنیم.
بازاریابی دیجیتال چیست؟
بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ نحوه استفاده شرکت ها از کانال های آنلاین برای بازاریابی محصولات خود است. این کار اغلب شامل چندین تاکتیک فنی مانند بازاریابی ایمیلی یا تبلیغات پرداخت به ازای کلیک است. شرکت هایی که از بازاریابی دیجیتال استفاده می کنند، امیدوارند مخاطبان خود را فراتر از آنچه که صرفا از طریق محتوا به دست می آید، جذب می کنند.
بازاریابی محتوا چیست؟
بازاریابی محتوا ممکن است شامل کانال های آنلاین تبلیغاتی نیز باشد، اما عمده تمرکز آن بر ارائه محتوا مانند متن، تصاویر و ویدیوهاست. کسب و کارها سعی می کنند محتوایی ارائه دهند که بتواند مصرف کنندگان فعلی را، در کنار جذب مخاطبان جدید، با محصولات درگیر و به آنها علاقمند کند. هر بخش از محتوا به سهم خود تلاش می کند تا داستانی در مورد فعالیت کسب و کار، اینکه چرا مشتریان ممکن است به محصولاتش نیاز داشته باشند یا چرا باید با این شرکت تعامل کنند، روایت کند.
بازاریابی محتوا در مقابل بازاریابی دیجیتال
چندین تفاوت کلیدی بین بازاریابی محتوا و بازاریابی دیجیتال وجود دارد:
ابزار
هر کسب و کار بر اساس نوع بازار هدف خود ممکن است از ابزارها و پلتفرم های خاصی استفاده کند. اما به طور کلی، چندین ابزار وجود دارد که بازاریابان محتوا از آنها استفاده می کنند:
وبلاگ ها: بسیاری از شرکت ها از وبلاگ برای نوشتن در مورد موضوعات مرتبط با تجارت خود استفاده می کنند. این محتوای نوشتاری به جذب مخاطب کمک می کند و می تواند اعتبار یک شرکت را در مورد یک موضوع بالا ببرد.
نرم افزارهای ویدیویی: بسیاری از بازاریابان محتوا برای بازاریابی ویدیوهایی از جمله ویدیوهای مربوط به شرکت یا تبلیغات ضبط می کنند. این کار به بیان داستان برند یک شرکت کمک می کند.
نرم افزارهای گرافیکی: از آنجایی که بازاریابان محتوا از انواع رسانه های مختلف استفاده می کنند، اغلب از نرم افزارهای گرافیکی برای ایجاد عناصر بصری نیز بهره می برند. این تصاویر می تواند شامل تصاویر طراحی شده گرافیکی یا کلاژ برای وب سایت ها، پست های اجتماعی یا سایر تصاویر باشد.
بازاریابان دیجیتال ممکن است از ابزارهای دیگری بهره ببرند، مانند:
بهینه سازی موتورهای جستجو: بازاریابان دیجیتال بر مؤلفه هایی مانند کلمات کلیدی، برچسب گذاری ابرداده، سئوی خارج از صفحه و ساختار وب سایت تمرکز می کنند تا سایت و محتوای کسب و کار را از طریق موتورهای جستجو بازاریابی کنند.
تبلیغات پرداخت به ازای کلیک: تبلیغات PPC توسط شرکت های تبلیغاتی ارائه می شود و به این صورت است که به ازای هر باری که یک کاربر روی تبلیغات کلیک میکند، تبلیغ دهنده مبلغی را به تبلیغ کننده پرداخت می نماید. بازاریابی دیجیتال از این تکنیک برای تبدیل مخاطبان از بیننده به خریدار استفاده می کند.
رسانه های اجتماعی: اگرچه رسانه های اجتماعی بستری برای فعالیت بازاریابان محتوایی است، اما بازاریابان دیجیتال نیز از این کانال ها برای درک مشتریان و مخاطبان و اطلاع رسانی استفاده می کنند.
هزینه
انواع بازاریابی هزینه های متفاوتی دارند. بازاریابی محتوا به چندین عضو در تیم نیاز دارد که به طور مکرر محتواهای جذاب و باکیفیت تولید و به مخاطبان ارائه دهند. این ممکن است مستلزم صرف هزینه برای تحقیقات و آموزش نیز باشد. در بازاریابی دیجیتال نیز این هزینه ها وجود دارد. اما بیشتر روی هزینه های تبلیغات، هزینه اداره حساب های شبکه های اجتماعی و ابزارهای تحلیل آمار و دادهها تمرکز دارد.
اهداف
یکی از اهداف اصلی بازاریابی محتوا، ارائه اطلاعات به مخاطبان یک شرکت است. این اغلب شامل محتوای رایگان است، مانند ویدیوها یا پست های وبلاگ، که میتواند به مصرف کنندگان در مورد محصولات، خدمات یا موضوعات مرتبط آموزش و اطلاعات دهد. با انجام مداوم این کار، بازاریابان محتوا می توانند در مخاطبان خود اعتماد ایجاد کنند و خود این می تواند باعث وفاداری بیشتر آنان به برند شرکت شود.
شرکت هایی که از بازاریابی دیجیتال استفاده می کنند، به دنبال اقدامات مخاطبان خود و هدایت آنها به سمت انجام این اقدامات هستند. این اقدام می تواند کلیک بر روی یک تبلیغ یا دنبال کردن یک صفحه در رسانه ای اجتماعی باشد. این تاکتیک ها می توانند به تبدیل مشتریان بالقوه (از میان مخاطبان) به مشتریان واقعی کمک کنند. (می خواهید تکنیک های دیجیتال مارکتینگ را بیشتر بشناسید؟ اینجا را بخوانید)
شغل ها
در بازاریابی محتوا، بسته به نیازهای محتوایی یک شرکت، می توانید مشاغل مختلفی پیدا کنید. به عنوان مثال، شرکت ها ممکن است وبلاگ نویسان، ویرایشگران ویدیو یا طراحان گرافیک را برای ایجاد محتوا برای مخاطبان خود استخدام کنند. دیجیتال مارکتینگ ممکن است موقعیت های تخصصی دیگری مانند متخصص سئو، همکار تبلیغاتی یا تحلیلگر داده در بازاریابی را شامل شود.
حقوق و دستمزد
حقوق مشاغل دیجیتال مارکتینگ در هر دو حوزه با توجه به منطقه جغرافیایی، نوع شرکت و تجربه فرد می تواند متفاوت باشد. همچنین هرچه فعالیت فرد تخصصی تر باشد، حقوق او احتمالا بالاتر می رود.
مهارت ها
هر حوزه از بازاریابی نیاز به متخصصانی دارد که چندین مهارت داشته باشند. به عنوان مثال، از آنجایی که یک بازاریاب محتوا بر ایجاد محتوای گرافیکی و سایر رسانه ها تمرکز دارد، ممکن است از مهارت های داستان سرایی استفاده کند تا مطمئن شود مخاطب درک کرده فعالیت شرکت آنها دقیقا چیست و چه پیامی برای او دارد. این همچنین می تواند شامل مهارت های نوشتاری، پژوهشی و ارتباطی قوی باشد. زیرا بازاریابان محتوا به دنبال این هستند که مخاطبان خود را درک کنند و به طور موثر با آنها ارتباط برقرار نمایند.
بازاریابان دیجیتال ممکن است از مهارت های فنی بیشتری مانند تجزیه و تحلیل داده ها و درک نحوه عملکرد الگوریتم های دیجیتال استفاده کنند. این حوزه همچنین نیازمند دانش قوی در خصوص نظریه ها و اصول بازاریابی است. زیرا بر اثربخشی و نتایجی که ممکن است با استفاده از کانال های دیجیتال مختلف به دست آورید تمرکز دارد.
نکات مهم در بازاریابی دیجیتال و محتوا
در اینجا نکاتی وجود دارد که می توانید هنگام بازاریابی به هر دو روش از آنها استفاده کنید:
از هر دو شیوه استفاده کنید: به جای تمرکز بر یکی یا دیگری، فعالیت در هر دو نوع بازاریابی یاد شده می تواند به موفقیت کمپین های بازاریابی شما کمک کند. ممکن است برای هر کدام تیم هایی در نظر بگیرید که می توانند مرتباً با یکدیگر ملاقات و جلساتی را برگزار کنند. این کار به درک متقابل، تدوین استراتژی های مشترک و درک داده های دو گروه کمک می کند.
جدول زمانی داشته باشید: بازاریابی محتوا اغلب یک سرمایه گذاری بلند مدت است. زیرا در جهت ایجاد اعتماد و تعامل از طریق ارسال دائمی محتوا قدم برمی دارد. بازاریابی دیجیتال می تواند کوتاه مدت باشد، زیرا ممکن است تنها برای فروش فوری یا اقدامات مقطعی به کمک آنها نیاز باشد.
انعطاف پذیر باشید: بازاریابی دیجیتال می تواند انعطاف پذیرتر باشد زیرا در این زمینه می توان بین چندین کانال جابجا شد و نیازهای مختلف را برآورده کرد. انعطاف پذیری در بازاریابی محتوا از طریق تحقیق مداوم و درک نیازهای متغیر مخاطبان، خود را نشان می هد.
رابطه میان این دو را درک کنید: بازاریابی محتوا از نظر فنی نوعی بازاریابی دیجیتال است، اما بیشتر بر روی نوع و کیفیت محتوا تمرکز می کند. دیجیتال مارکتینگ بر این تمرکز دارد که چگونه قطعات مختلف محتوا و سایر عوامل ممکن است بر تعامل و فروش شرکت تأثیر بگذارد.
یک پاسخ