دورههای MBA همیشه یکی از گزینههای محبوب برای فارغالتحصیلان رشتههای مختلف مهندسی برای ادامه تحصیل بوده است. این موضوع دلایل متعددی دارد. یکی از این دلایل این است که مهندسان در دوران تحصیل خود، دانش سازمانی کمی به دست میآورند. این در حالی است که اکثریت آنها در سازمانهای مختلف مشغول به کار میشوند و فقدان دانش مدیریتی منجر به بروز مشکلات متعددی در سازمانها میشود. بیشتر این انتقادات برمیگردد به بیتوجهی آنان به مباحث انسانی و اجتماعی در محیط کار و یا بیاهمیت شمردن جنبههای نرم کسبوکار همچون انگیزش، رهبری، توانمندسازی و غیره. دورههای MBA فرصت خوبی برای مهندسان فراهم میآورد که با کسب شناخت از سازمان و درک بهتر ظرافتهای انسانی، بر این مسئله غلبه کنند. آمارها نیز دال بر این است که فرصتِ یافتن مشاغل مناسب و پیشرفت شغلی و به دست آوردن مشاغل سطح بالا در سازمان، برای مهندسانی که دورههای MBA را طی کردهاند بیشتر از مهندسانی است که به مدرک مهندسی خود اکتفا کردهاند.
برعکس مورد بالا، علت دیگر محبوبیت دورههای MBA برای مهندسان، به یکی از توانمندیهای آنان برمیگردد. مهندسان دارای قدرت تحلیل بالایی هستند. مهندسی از دیرباز پذیرای دانش آموزان باهوش بوده است و علاوه بر این، گذراندن دروسی که ماهیت ریاضی دارند، قدرت تحلیل و حل مسئله آنان را تقویت کرده است. همانطور که میدانید مسائل مهم پیش روی کسبوکارها، معمولاً بهشدت پیچیدهاند و مهندسان به دلیل داشتن قدرت تحلیلی بالا، میتوانند در سازمانها نقش بسیار سازندهای ایفا کنند. دورههای MBA این فرصت را برای مهندسان به ارمغان میآورد که بتوانند قدرت تحلیلی خود را از موضوعات مهندسی به موضوعات سازمانی و مدیریتی انتقال دهند.
البته یک نکته را نباید نادیده گرفت و آن، برنامههای شغلی فرد برای آینده است. بسیاری از مهندسان علاقهای به مباحث مدیریتی ندارند و ترجیح میدهند بهصورت تخصصی بر روی مشاغل مهندسی تمرکز کنند. البته در بسیاری از سازمانها، این افراد معمولاً شاهد ارتقاء هم رشتهایهای خود که دورههای MBA را نیز گذراندهاند هستند و خود در مشاغل کارشناسی فنی و کارشناسی باقی میمانند!